روش های ثبت مطالبات مشکوک الوصول
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
روش های ثبت مطالبات مشکوک الوصول در حسابداری
برای ثبت مطالبات مشکوک الوصول در دفاتر دو روش داریم:
- روش حذف مستقیم
- روش ایجاد ذخیره
روش حذف مستقیم:
این روش زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نسبت به غیرقابل وصول بودن مطالبات در آینده اطمینان کامل داریم و هیچ شک و شبهه ای وجود ندارد .
در این روش آن قسمت از مطالبات غیرقابل وصول را با بدهکار کردن حساب هزینه مطالبات سوخت شده و بستانکار کردن حساب های دریافتنی از دفاتر خارج می کنیم.
روش ایجاد ذخیره:
این روش زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نسبت به وصول قسمتی از مطالبات در آینده مشکوک هستیم و احتمال می دهیم که این مطالبات را نتوانیم وصول کنیم.
در این صورت با ایجاد ذخیره از طریق بدهکار کردن حساب هزینه مطالبات مشکوک الوصول و بستانکار کردن حساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول ، ثبت های مربوطه را در دفاتر انجام می دهیم.
در روش ایجاد ذخیره، در صورتی که در آینده مشخص شود، مطالباتی را که قبلا مشکوک الوصول شناسایی کرده ایم و از بابت آن در حساب ها ذخیره مورد نیاز را ایجاد نموده ایم، کاملا سوخت شده و دیگر وصول نخواهند شد ، با بدهکار کردن حساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول و بستانکار کردن حساب های دریافتنی از دفاتر خارج میکنیم.
نکته:
حساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول یک حساب دائمی با ماهیت بستانکار می باشد که در پایان هر دوره مالی مانده این حساب در ترازنامه در زیر حساب های دریافتنی نشان داده شده و از حساب های دریافتنی کسر می شود.
روش های شناسایی مطالبات مشکوک الوصول:
1 -روش بررسی موردی:
در این روش حسابدار ، تک تک حساب های دریافتنی را بررسی نموده و آن قسمت از حساب ها که مشکوک الوصول می باشند را در دفاتر ثبت می کند . توجه داشته باشیم که این روش زمانی مفید است که تعداد حساب های دریافتنی محدود باشد.
2 -روش تجزیه سنی:
در این روش حسابدار تمامی حساب های دریافتنی را براساس تاریخ سر رسید در جدولی مرتب می کند و از حساب هایی که مدت زمان کمتری از تارخ سررسید آن ها گذشته یا هنوز تاریخ سر رسیدشان نرسیده با درصد کمتری مطالبات مشکوک الوصول شناسایی می کند .
ولی از حساب هایی که از تاریخ سر رسیدشان مدت زمان بیشتری گذشته ، درصد بیشتری مطالبات مشکوک الوصول شناسایی نموده و در دفاتر ثبت می کند.
3 -روش درصدی از فروش های نسیه:
در این روش حسابدار براساس تجربه در هر دوره مالی درصدی از مانده حساب فروش نسیه خالص را به عنوان مشکوک الوصول شناسایی نموده و در دفاتر ثبت می کند.
4 -روش درصدی از مانده حساب های دریافتنی:
در این روش حسابدار براساس تجربه در هر دوره مالی درصدی از مانده حساب های دریافتنی را مشکوک الوصول شناسایی نموده و در دفاتر ثبت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید