مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود؟
مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، یکی از سوالاتی است که در این مقاله به آن پاسخ می دهیم. در این رابطه ممکن است مواردی مانند غیر فعال مالیاتی چیست، غیر فعال شدن پرونده مالیاتی، جریمه علی الراس مالیات شرکت های غیر فعال و نحوه غیر فعال سازی پرونده مالیاتی مطرح می شود.
مالیات یکی از روش های تامین منابع مالی دولت است که ممکن است به شیوه های مختلفی اخذ شود. شرکت های فعال باید مطابق با قوانین و مقررات به صورت ماهانه و سالانه نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند؛ اما در مورد شرکت های غیر فعال روند محاسبه مالیات به شیوه دیگری است. بسیاری از شرکت ها در حد ثبت باقی می مانند و فعالیت اقتصادی انجام نمی دهند. برخی از شرکت ها نیز به دلایل مختلف ممکن است دیگر قادر به ادامه فعالیت نباشند.
این سوال پیش می آید که اگر یک شرکت ثبت شود و هیچ گونه فعالیت اقتصادی نداشته باشد، باز هم باید مالیات پرداخت کند؟ یک روند قانونی برای اینکه این شرکت ها مالیات پرداخت نکنند، وجود دارد که ما در این مقاله در راستای بحث اینکه مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، به آن اشاره خواهیم کرد. قبل از هر چیز باید با تعریف دقیقی از شرکت های غیر فعال آشنا شویم.
در صورتی که تعریف دقیقی از شرکت های غیر فعال داشته باشیم طبیعتا بهتر می توانیم به سوال مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، پاسخ دهیم. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که در ادامه با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
شرکت غیر فعال چه نوع شرکتی است؟
در ادامه بحث اینکه مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، در این بخش در مورد شرکت های غیر فعال صحبت می کنیم. شرکت ها به منظور انجام فعالیت اقتصادی باید از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شوند. در این خصوص ممکن است برخی از شرکت ها با وجود ثبت شدن، هیچ گونه فعالیت اقتصادی انجام ندهند. عدم انجام مراودات مالی و تجاری موجب می شود که شرکت عملا درآمدی کسب نکند. به همین دلیل گردش مالی شرکت در این حالت صفر می باشد. با توجه به اینکه گردش مالی صفر است، طبیعتا مالیاتی نیز نباید توسط شرکت به سازمان امور مالیاتی پرداخت شود؛ اما در این خصوص باید به قوانین و مقررات در این راستا توجه شود.
علاوه بر این موارد نقل و انتقالات مالی یا تجاری نیز در چنین شرکتی بین صاحبان آن در طول سال انجام نمی شود. به همین دلیل به این نوع شرکت غیر فعال می گویند و اگر شرکت این خصوصیات را دارا باشد، با طی کردن مراحل قانونی از پرداخت مالیات معاف می شود. در خصوص اینکه مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود نیز در ادامه صحبت می کنیم.
مالیات شرکت غیر فعال!
همانطور که از نام این نوع شرکت ها پیداست، غیر فعال هستند و فعالیت اقتصادی ندارند. به همین دلیل نیز باید از پرداخت مالیات معاف باشند؛ اما همانطور که در راستای پاسخ سوال مالیات شرکت های غیر فعال چگونه محاسبه می شود، ذکر شد این شرکت ها باید با طی کردن مراحل قانونی از مالیات معاف شوند. اگر این مراحل طی نشوند نمی توان انتظار داشت که شرکت از پرداخت مالیات به طور کامل معاف شود. در این خصوص باید به سوال مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، پاسخ داده شود.
انحلال شرکت و عدم فعالیت آن
به منظور پاسخ به سوال اینکه مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، باید به موضوعاتی مانند انحلال شرکت نیز اشاره شود. برخی از شرکت های غیر فعال منحل شده اند و این موضوع به اصطلاح مرگ شرکت را نشان می دهد. کسانی که قصد دارند بعد از گذشت مدت زمان معینی نسبت به از سرگیری فعالیت های شرکت اقدام کنند، نباید آن را منحل کنند. این افراد باید در واقع عدم فعالیت شرکت را به مراجع مرتبط اعلام نمایند.
می توان گفت که با رعایت شرایط و قوانین، هیچ شرکتی در زمینه پرداخت مالیات دچار مشکل نمی شود. افرادی که در زمینه مالیات و انواع آن تخصص کافی را دارند، از بابت مالیات و جریمه های آن نگران نیستند. شرکت های غیر فعال باید یک سری نکات را رعایت کنند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
نکات مهم در مورد شرکت های غیر فعال
همانطور که می دانید باید در خصوص شرکت های غیر فعال قوانینی رعایت شود که به موجب آن مالیاتی به شرکت تعلق نگیرد. اینکه مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود را با رعایت نکات ذکر شده می توان پاسخ داد.
- عدم داشتن مراودات مالی توسط صاحبان شرکت
- گردش مالی صفر
- اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی
- اعلام عدم فعالیت شرکت به صورت کتبی به همراه مهر و امضاء مدیر عامل در بازه زمانی خاص
- پلمپ دفاتر قانونی و تحویل آنها به اداره امور مالیاتی
- تقدیم اظهار نامه مالیاتی و ارزش افزوده به صورت سفید و بدون متن!
- عدم داشتن فاکتورهای خرید و فروش در تاریخ مشخص شده
- داشتن نامه عدم فعالیت
- صدور کد اقتصادی در زمان عدم فعالیت شرکت و ارسال اسناد به حوزه مالیاتی
- اعلام عدم فعالیت شرکت در پایان سال مالی به سازمان امر مالیاتی
این نکات می توانند در راستای اینکه مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، می توانند کاربرد داشته باشند. با در نظر گرفتن این موارد شرکت های غیر فعال از پرداخت مالیات معاف می شوند. در این خصوص شرکت های منحل شده از پرداخت مالیات معاف هستند.
مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود؟ روش محاسبه
مقاله با این سوال شروع شد که مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود که در بالا نیز به آن اشاره شد. در این بخش قصد داریم در خصوص محاسبه مالیات شرکت های غیر فعال صحبت کنیم. باید به این نکته اشاره کنیم که مالیات برای هر شرکتی با توجه به تراکنش های مالی تعیین می شود.
در این مورد میزان سود و زیان شرکت نیز بررسی می شود. در صورتی که فعالیت شرکت کم باشد، مالیات کمتری نیز به آن تعلق می گیرد. بر اساس قانون مالیات بر درآمد، شرکت های غیر فعال که درآمدی ندارند نیاز به پرداخت مالیات ندارند اما باید به سازمان امور مالیاتی این موضوع را اعلام نمایند.
بر طبق قانون شرکت های تازه تاسیس می توانند ظرف مدت 2 ماه نسبت به تشکیل پرونده در دارایی اقدام کنند. در این صورت باید کد اقتصادی را نیز از این طریق دریافت کنند. در صورتی که این مراحل انجام نشوند ممکن است شرکت ها مشمول جریمه مالیاتی شوند. در شرکت های مختلف محاسبه مالیات از طریق نرم افزارهای حسابداری مانند نرم افزار سپیدار انجام می شود.
شرکت های غیر فعال چه تکالیف مالیاتی دارند؟
همانطور که ذکر شد در راستای بررسی اینکه مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، باید طبق قانون رفتار شود. در این خصوص باید مدیران به تکالیف مالیاتی عمل کنند. در این بخش لیستی از برخی از تکلیف های مالیاتی را ذکر خواهیم کرد.
- اعلام کتبی عدم فعالیت توسط مدیران و اثبات آن
- اقدام به پلمپ دفاتر قانونی
- تسلیم اظهار نامه مالیاتی
- ثبت تغییرات در شرکت های غیر فعال
- اعلام کتبی غیر فعال بودن شرکت به امور مالیاتی
کلام آخر
ما در این مطلب در خصوص اینکه مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود، صحبت کردیم. همانطور که می دانید در راستای پرداخت مالیات از طرف شرکت ها قوانین و مقرراتی وجود دارد. در صورتی که این قوانین به خوبی رعایت شوند، مشکلی برای شرکت ایجاد نخواهد شد؛ اما در بیشتر مواقع شرکت های ثبت شده و غیر فعال به مقررات عمل نمی کنند و در نتیجه ممکن است مشمول پرداخت مالیات یا جرایم مالیاتی شوند. در صورتی شرکت نخواهد در آینده فعالیتی داشته باشد، باید منحل شود. به سوال مالیات شرکتهای غیر فعال چگونه محاسبه میشود در این مقاله پاسخ داده شد.
باید به این نکته توجه شود که در صورتی که بر اساس قوانین مالیاتی عمل شود، هیچ گونه جریمه و مالیاتی مشمول شرکت های غیر فعال نخواهد شد. این شرکت ها قصد دارند که در آینده فعالیت خود را از سر بگیرند و به همین دلیل باید مقررات را در این خصوص رعایت کنند. تنها در این صورت است که مشمول پرداخت جرایم مالیاتی نخواهند شد. در صورتی که شرکت نیز قصد دارد برای همیشه فعالیت نکند، باید منحل اعلام شود.
دیدگاهتان را بنویسید