آینده و بازار کار حسابداری بهتر است یا حسابرسی؟
بازار کار حسابداری و حسابرسی به عنوان دو رشته پرطرفدار موضوع بحث این مقاله می باشد. کسانی که قصد ورود به دنیای مالی و حسابداری را دارند، همواره این سوال برایشان مطرح است که بازار کار حسابداری بهتر است یا حسابرسی؟ به دلیل تحولات دنیا در زمینه اقتصاد و ظهور شرکت های مختلف دولتی و خصوصی، طبیعتا نیاز به حسابدار و حسابرس برای انجام امور مالی بیشتر از قبل است. به همین دلیل می توان گفت آینده و بازار کار خوبی می توان برای این دو، متصور شد.
آشنایی با تعریف دقیقی از این دو رشته پرطرفدار، نیز می تواند منجر به درک بهتری از آنها می شود. بازار کار حسابرسی ممکن است دارای تفاوت هایی با بازار کار حسابداری باشد. در مقاله حسابرسی چیست؟ و آشنایی با انواع حسابرسی، توضیحات جامعی در مورد این رشته ذکر شده است. در این مقاله سعی داریم به تعریف حسابداری و حسابرسی به زبان ساده بپردازیم؛ پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
تعریف حسابداری و حسابرسی
به منظور آشنایی با بازار کار حسابداری و حسابرسی، باید ابتدا تعریف مشخصی از این دو را بدانیم. بدین منظور در این بخش به تعریف این دو رشته پرطرفدار خواهیم پرداخت. البته تعاریف به صورت جداگانه ذکر خواهند شد. همانطور که می دانید امروزه افراد زیادی به دلیل بازار کار رشته حسابداری و زیر شاخه آن یعنی حسابرسی، تمایل دارند که در آن ها تحصیل کنند. در نتیجه تعداد دانشجویان در این رشته اغلب بیشتر از سایر رشته ها است.
دلیل عمده این انتخاب به بازار کار و آینده شغلی رشته های حسابداری و حسابرسی بر می گردد. در ادامه ابتدا به تعریف حسابداری و بعد از آن، حسابرسی می پردازیم.
حسابداری چیست؟
به منظور انجام امور مالی شرکت ها و فروشگاه ها شامل ثبت، تجزیه و تحلیل، تفسیر و گزارش آن ها، نیاز به حسابداری است. در واقع مجموع این فعالیت ها با نام حسابداری شناخته می شود. در این حالت مدیریت پول و دارایی شخص یا سازمان، با حسابداری امکان پذیر است.
این ابزار مدیریت مالی به شرکت ها کمک می کند که تصمیمات درستی در زمینه امور مالی خود، اتخاذ کنند. بازار کار حسابداری موجب شده است که بسیاری از افراد این رشته را در دانشگاه برای تحصیل انتخاب کنند.
حسابرسی چیست؟
حسابرسی به فرآیندی گفته می شود که در آن یک نفر به عنوان حسابرس اغلب به صورت مستقل، نسبت به کنترل، بررسی و ارزیابی مجموع اطلاعات مالی یک سازمان اقدام می کند. در این رابطه باید اشتباه و تقلب مشخص شود و حسابرس نظر نهایی خود را اعلام کند. درواقع نقش اصلی حسابرسی، اطمینان از درستی و صحت اطلاعات و داده های مالی است.
در انتها باید یک گزارش حسابرسی توسط حسابرس ارائه شود. بازار کار حسابرسی به دلیل جدا بودن وظایف آن از حسابداری، می تواند متفاوت از حسابداری باشد که در ادامه به صورت کامل تری به بازار کار حسابداری و حسابرسی خواهیم پرداخت.
بازار کار حسابداری به چه شکل است؟
در بحث مالیات، مدیریت و کنترل اطلاعات مالی و آمار، حسابداری نقش تعیین کننده ای دارد. به دلیل افزایش شرکت های خصوصی، نیاز به حسابداری نیز طبیعتا بیشتر می شود. از این رو تحولات مالی و اقتصادی در دنیای امروز، به عنوان یک عامل اصلی می توانند در بازار کار حسابداری نقش مهمی ایفا کنند. به همین دلیل حسابداری یکی از شغل های پرطرفدار در بین جامعه است.
بنابراین با نیاز روز افزون سازمان ها و ارگان های مختلف به حسابدار، طبیعتا این رشته دارای آینده و بازار کار مناسبی است. افرادی که در رشته حسابداری مشغول به تحصیل هستند، فرصت های شغلی فراوانی پیش رو دارند و می توانند به عنوان کارشناس مشغول به فعالیت شوند. در این مقاله سعی داریم که به بررسی بازار کار حسابداری و حسابرسی به صورت کامل بپردازیم. در ادامه به اصلی ترین فرصت های شغلی مرتبط با حسابداری، اشاره خواهیم کرد:
- حسابدار شرکت: به منظور تهیه و تدوین صورت های مالی و ارائه گزارش های آن، حسابدار استخدام می شود. خدمات مالیاتی و حسابداری شرکت نیز برعهده حسابدار می باشد.
- مدیر مالی شرکت: در یک شرکت یا فروشگاه، به عنوان یک مدیر مالی باید نسبت به کنترل، مدیریت، برنامه ریزی امور مالی و مالیاتی بپردازید. در کنار این امور باید در حوزه تشخیص، تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی و مالیاتی نیز شرکت کنید.
- کارشناس امور مالی: یک کارشناس مالی در شرکت باید نسبت به تجزیه و تحلیل صورت های مالی اقدام کند. همین امور را باید در مورد گزارشات مالی نیز برعهده دارد. به منظور تصمیم گیری در خصوص سرمایه گذاری شرکت نیز باید نسبتا به تحلیل امور مالی اقدام کند.
بازار کار حسابرسی به چه شکل است؟
به منظور اطلاع از بازار کار حسابرسی در این بخش با ما همراه باشید. حسابرسی به عنوان یکی از زیرشاخه های رشته حسابداری در دانشگاه ارائه می شود. به منظور بررسی اطلاعات مالی حسابداری، حسابرس باید بر امور حسابداری نیز مسلط باشد. به همین دلیل یک حسابرس علاوه بر حسابداری در حوزه حسابرسی نیز متخصص است.
همانطور که شرکت ها نیاز به حسابدار دارند، به حسابرس نیز نیازمند هستند؛ زیرا امور مالی تجمیع شده در انتهای هر دوره باید توسط یک حسابرس بررسی و کنترل شود. انواع حسابرسی به صورت حسابرسی داخلی، حسابرسی مستقل و دولتی انجام می شود. بازار کار حسابداری و حسابرسی در واقع با هم مرتبط است. حسابرسی نیز به عنوان یکی از شغل هایی محسوب می شود که دارای بازار کار پررونقی است. در ادامه به مهمترین و اصلی ترین فرصت های شغلی در این زمینه اشاره خواهیم کرد.
- حسابرس شرکت: به منظور بررسی، کنترل و ارزیابی صحت صورت های مالی سازمان ها، حسابرس استخدام می شود که باید در زمینه تشخیص خطرات مالی و ارائه راهکار بهبود فرآیند مالی، کمک کننده باشد.
- کارشناس ارشد حسابرسی شرکت: تایید صورت های مالی سازمان و شرکت ها بر عهده کارشناس ارشد حسابرسی شرکت است. درواقع حسابرس می تواند در حوزه کاری پیشرفت کند و کارشناس ارشد شود. همچنین تحلیل و بررسی گزارش های مالی بر عهده کارشناس ارشد حسابرسی است.
همانطور که مشاهده می کنید بازار کار حسابداری و حسابرسی در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر است و تقریبا نمی توان گفت کدام یک بازار کار پررونق تری دارند. اما در جامعه اینطور به نظر می رسد که حسابداری بازار کار بهتری دارد. کسانی که به حوزه های حسابداری و حسابرسی علاقه دارند می توانند با یادگیری و آموزش حسابداری، در این زمینه فعالیت کنند. در این حالت حتی گاهی نیاز به تحصیلات دانشگاهی وجود ندارد.
آینده بازار کار حسابرسی چگونه است؟
در حال حاضر دو نوع شغل برای کسانی که در حیطه حسابرسی تحصیل کرده اند، وجود دارند که در بالا به آنها اشاره شد؛ اما همانطور که ذکر شد امکان پیشرفت در این حوزه وجود دارد و در آینده نیز شغل های متنوعی برای فارغ التحصیلان این رشته فراهم می شود. البته امروزه نیز بازار کار حسابداری و حسابرسی حسابی داغ است و در آینده این روند بهتر نیز می شود. در این بخش بازار کار حسابرسی در آینده، خواهیم پرداخت:
- حسابرسی دیجیتالی: به دلیل پیشرفت تکنولوژی، در آینده یکی از شغل های پردرآمد و پرکاربرد، حسابرسی دیجیتال خواهد بود که نیاز به توسعه ابزارهای حسابرسی دیجیتال دارد.
- حسابرسی استراتژیک: به منظور ارزیابی، تجزیه و تحصیل ریسک های مالی، نظارت و کنترل سیستم های داخلی و مدیریت به صورت استراتژیک باید از حسابرسی استراتژیک در آینده استفاده شود.
- حسابرسی با هوش مصنوعی و تحلیل داده: همانطور که می دانید استفاده از هوش مصنوعی در حال حاضر موجب تحولات عظیمی شده است. در حیطه حسابرسی نیز امکان استفاده از هوش مصنوعی در آینده وجود دارد.
- حسابرسی بلاکچین: با حسابرسی بلاکچین امکان استفاده از یک شیوه ایمن و شفاف برای تراکنش های مالی وجود دارد که می تواند به حسابرسان کمک کند تا در زمینه صحت اطلاعات مالی، نظرات دقیق تری ارائه کنند.
همانطور که گفته شد بازار کار حسابداری و حسابرسی نه تنها در زمان حال مناسب است؛ بلکه قابلیت رشد بیشتری نیز در آینده را نیز دارند. بازار کار حسابداری در کنار بازار کار حسابرسی می تواند تحول عظیم در انجام امور مالی شرکت های بزرگ و کوچک ایجاد کند. استفاده از نرم افزار حسابداری در این زمینه می تواند در تسریع فعالیت ها، کمک کند. ما در مقاله حسابداری یا حسابرسی کدام بهتر است، به طور کامل توضیحاتی را جهت انتخاب بهتر در اختیار مخاطب قرار داده ایم.
کلام آخر
آینده و بازار کار حسابداری و حسابرسی در این مقاله بررسی شد. با توجه به موارد ذکر شده، این بازار به هیچ وجه اشباع نمی شود و به دلیل ایجاد تحول در امور مالی شرکت ها، همواره پررونق است. از این رو بازار کار حسابداری در کنار بازار کار حسابرسی می تواند رشد چشمگیری داشته باشد. به همین دلیل امروزه دانشجویان بسیار زیادی در این رشته ها در حال تحصیل هستند تا بتوانند در این زمینه ها متخصص شوند.
دیدگاهتان را بنویسید