نکات حقوقی در گزارشگیری مالی؛ چگونه وکلا می توانند به حسابداران کمک کنند؟
با رعایت نکات حقوقی در گزارشگیری مالی می توان به گزارشات مطلوب و باکیفیت از کسب و کار خود دست یافت. به طور کلی می توان گفت منظور از گزارشگیری مالیاتی، فرآیند حسابداری مالی، ارائه اطلاعات مالی به استفاده کنندگان داخلی و خارج از واحد تجاری می باشد. تمام گزارشات حسابداری که به منظور تامین نیازهای اطلاعاتی استفاده کننده خارج از واحد تجاری تهیه می شوند، گزارش مالیاتی گفته می شود.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
منظور از گزارش مالی چیست؟
گزارشات مالی را می توان به انواع ترازنامه، صورت حساب سود و زیان، صورت گردش وجوه نقد و صورت سود و زیان جامع طبقه بندی کرد. با گزارشگیری مالی می توان برای آینده مجموعه برنامه ریزی دقیق داشت و راهی برای پیشرفت باز کرد. همچنین می توان گفت این گزارشات ارزش سهام شرکت را مشخص می سازند. هنگام تهیه گزارش های مالی باید اصل سادگی و اختصار را رعایت کرد. اطلاعات مهم و تاثیرگذار را به خاطر داشت و اصل محافظه کاری را در نظر گرفت. همچنین هنگام تهیه گزارش های مالی نباید از یادداشت های توضیحی غافل شد.
در حقیقت می توان گفت گزارش مالی عضو جداناپذیر شرکت ها می باشد که بر نحوه مدیریت و تصمیم گیری اقدامات شرکت مورد نظر تاثیرات قابل توجه و چشمگیر دارد. نحوه تهیه این گزارشات و اطلاعاتی که در آن درج می شوند نوع این تصمیمات را مشخص می سازد و گاهی عدم ثبت نکته کوچک اما مهم در این گزارشات می تواند باعث شود تصمیمی بگیرید که سرنوشت شرکت را به طور کلی دگرگون سازد. همواره توصیه می شود برای کسب موفقیت های بزرگ در کسب و کار خود نکات حقوقی در گزارشگیری مالی را رعایت نمایید.
هدف از گزارشگیری مالی چیست؟
به منظور بررسی وضعیت مالی شرکت ها به طور معمول عمر طولانی آن ها را به دوره های کوتاه سه ماهه، شش ماهه و یک ساله طبقه بندی می کنند. این دوره ها، دوره های مالی نامیده می شوند. تمام عملیات و فرآیندهای مالی در دوره های مالی مختلف در اسناد حسابداری و دفاتر قانونی ثبت می شوند.
حسابداران در پایان دوره های مالی گزارشات مالی را تهیه می کنند. هدف از تهیه گزارشات مالی، ارائه گزارش از اتفاقات و تغییرات مهم در حوزه مالی به صورت خلاصه و با زبان ساده می باشد. مطالعه اسناد حسابداری و تحلیل آن ها زمان بر است و به دانش تخصصی نیاز دارد، اما گزارشات مالی از وضعیت و عملکرد مالی ممکن است به نحوی تهیه شوند که افراد با دانش مقدماتی از رشته حسابداری بتوانند شرکت را ارزیابی نمایند. در نهایت گزارشات مالی در اختیار مدیران و سرمایه گذاران شرکت ها قرار می گیرند.
نکات حقوقی در گزارشگیری مالی
با رعایت تمام نکات حقوقی در گزارشگیری مالی می توان به هدف مطلوب خود که همانا ارائه اطلاعات در رابطه با وضعیت مالی، عملکرد و تغییرات وضعیت مالی شرکت است دست یافت. همچنین می توان گفت رعایت تمام این نکات حقوقی برای کاربردهای متنوع در تصمیم گیری های اقتصادی مفید می باشد. در این بخش قصد داریم این نکات حقوقی را به صورت خلاصه مورد بررسی قرار دهیم:
- اطلاعات ارائه شده به مدیر سازمان برای برنامه ریزی، تجزیه و تحلیل، سنجش و تصمیم گیری کاربرد دارد.
- اطلاعات به دست آمده از این گزارشات باید به سرمایه گذاران، ارائه دهنده بدهی و اعتباردهندگان ارائه شوند تا برای تصمیم گیری های منطقی و محتاطانه در رابطه با سرمایه گذاری و اعتبار مورد استفاده قرار گیرند.
- اطلاعات مربوط به شرکت ها و جنبه های مختلف سازمان ها باید به سهامداران و عموم مردم ارائه شوند.
- نحوه ارائه اطلاعات در رابطه با منابع اقتصادی سازمان ها، ادعای این منابع، نحوه استفاده از این منابع و ادعاها در طول دوره های زمانی تغییر می کنند.
- اطلاعات مربوط به نحوه تامین سازمان و استفاده از منابع مختلف باید ارائه شوند.
- اطلاعات مربوط به مدیریت عملکرد سازمان برای تعیین نحوه انجام وظایف، مسئولیت ها و اعتماد آن ها به دقت و اخلاقی باید ارائه شوند.
- اطلاعات باید به ممیزی های قانونی ارائه شوند تا حسابرسی ساده تر شود.
- با توجه به علاقه کارمندان، اتحادیه های کارگری و دولت رفاه اجتماعی باید افزایش یابد.
نکات حقوقی در گزارشگیری مالی
ارائه گزارشگیری مالی به سازمان ها به پیروی از مجوزهای مختلف و الزامات قانونی نیاز دارد. تمام سازمان ها باید به سازمان های دولتی این گزارشات را ارائه دهند. به طور کلی می توان گفت گزارشات مالی باید به صورت سالانه یا سه ماهه در بورس اوراق بهادار ثبت و منتشر شوند. ارائه این گزارشات امر ممیزی را ساده می سازد. حسابرسان قانونی باید حساب های مالی سازمان های مختلف را برای اعلام نظر خود بازبینی کنند.
گزارشگیری مالی در حقیقت ستون فقرات برنامه ریزی، تجزیه و تحلیل، نشانه گذاری و تصمیم گیری مالی را تشکیل می دهد. این گزارشات اغلب توسط ذینفعان مختلف برای دستیابی به اهداف مختلف کاربرد دارند. با رعایت نکات حقوقی در گزارشگیری مالی می توان به سازمان ها کمک کرد تا سرمایه را در داخل و خارج از کشور افزایش دهند. طبق آمارهای مالی مردم قادر به تجزیه و تحلیل عملکرد سازمان های مختلف هستند.
یک وکیل در گزارشگیری مالی چه کمکی می تواند به حسابدار کند؟
برخی از وکلا که به حسابداران کمک می کنند در امر مالیات تخصص کافی دارند. این وکلا می توانند ضمن تذکر نکات حقوقی در گزارشگیری مالی در رابطه با نحوه کاهش درآمد مشمول مالیات یا افزایش بازپرداخت مالیات راهنمایی های لازم را در اختیار حسابداران قرار دهند.
این وکلا در حقیقت با انجام ممیزی و بررسی قوانین و مسائل مالیاتی کشور به مشتریان خود این اطمینان خاطر را می دهند که بر اساس سطح درآمد، سرمایه گذاری و دیگر عوامل مالیات زیادی پرداخت نمی کنند. این وکلا خدمات مختلفی را به حسابداران ارائه می دهند. از مهمترین وظایف بهترین وکیل کرج یا سایر وکلا در بقیه شهرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تهیه گزارش مالی
- تهیه اظهارنامه مالیاتی
- ارائه مشاوره مطلوب به منظور کاهش میزان مالیات پرداختی
- کاهش بدهی مالیاتی تا حد امکان
- پیگیری اعتراضات مالیاتی
- ارائه مشاوره و راهکار در رابطه با تنظیم دفتر مالیاتی
- تحلیل سیستم مالی و ارائه خدمات حسابداری
- مشاوره در رابطه با معافیت های مالیاتی
- ایجاد بایگانی برای مدارک و سوابق مالیاتی مشتریان
- آگاهی از آخرین قوانین و مقررات مالیاتی وضع شده
کلام آخر
بدون شک حال می توانید اهمیت رعایت نکات حقوقی در گزارشگیری مالی را درک کنید. شرکت ها برای کاهش هزینه های مالیاتی و تهیه گزارشات مالی می توانند به وکلا اعتماد کنند و با توجه به مشاوره و تخصص آن ها گام بردارند. برای کسب موفقیت در کسب و کار خود دریافت کمک از وکلای مالیاتی را فراموش نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید