آیا به راس گیری اعتمادی هست؟
آیا به راس گیری اعتمادی هست و اینکه راس گیری چک و محاسبه سود به چه صورت می باشد، از سوالاتی هستند که در مورد چک مطرح می شود. مواردی مانند راس گیری چک آنلاین، فرمول راس گیری چک و جدول راس گیری چک در این رابطه قابل بررسی هستند. استفاده از چک در معاملات روزمره موجب شده است که افرادی که در بازار کار مشغول هستند با محاسبات آن سر و کار داشته باشند. چک به عنوان ابزار انتقال وجه نقد، در بانکداری کاربرد دارد و از طریق راس گیری قابل اعتماد می شود.
در آموزش حسابداری به صورت آکادمیک ممکن است اصطلاح راس گیری چک مطرح نشود و بیشتر زمانی کارایی داشته باشد که شخص وارد بازار کار شود؛ زیرا اغلب در شرکت های بزرگ که روزانه با تعداد زیادی چک سر و کار دارند، این اصطلاح بیشتر مطرح می شود. ما در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم که آیا به راس گیری اعتمادی هست یا نمی توان از آن به عنوان یک روش قابل اعتماد استفاده کرد.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
راس گیری چک چیست؟
قبل از اینکه مطرح کنیم که آیا به راس گیری چک اعتمادی هست یا نه، باید با تعریف دقیقی از آن آشنا شویم. راس گیری چک به یکسان سازی سررسید چک برای تسویه و یافتن تاریخ واحدی برای چک های متعدد با تاریخ های مختلف، گفته می شود.
در شرکت های بزرگ که روزانه با چک سر و کار دارند، حسابدار شرکت برای تسویه یک فاکتور با چک های متعددی مواجه می شود. در این حالت مبلغ فاکتور با استفاده از چند فقره چک با تاریخ های مختلف تسویه می شود. این نوع تسویه اغلب از طرف شرکت ها پذیرفته می شود؛ اما گاهی کارفرما از شما می خواهد که تمامی تسویه های مربوط به چک ها تا تاریخ مشخصی بعد از ثبت فاکتور باشند!
به دلیل اینکه مشتری چندین چک برای وصول ارائه داده است و مبلغ را تسویه کرده است، امکان مقایسه آن با تاریخ فاکتور وجود ندارد. در نتیجه شما نمی دانید که چقدر از زمان آن گذشته است. در این صورت است که باید از عملیات راس گیری چک استفاده شود که اطمینان حاصل شود که تاریخ مشخصی برای چک ها وجود دارد. اینکه آیا به راس گیری اعتمادی هست، در این حالت باید مورد بررسی قرار بگیرد.
آیا به راس گیری اعتمادی هست؟
این سوال که آیا به راس گیری اعتمادی هست همواره در مورد چک مطرح می شود. باید گفت که این روش در حال حاضر در شرکت هایی که معاملات تجاری گسترده ای دارند، استفاده می شود. در صورتی که یک روش غیر قابل اطمینان بود در این شرکت ها از شیوه های دیگری استفاده می شد. به همین دلیل می توان گفت با توجه به نوع محاسبه آن می توان تا حد زیادی به آن اعتماد کرد.
کاربرد راس گیری چک چیست؟
با توجه به سوال آیا به راس گیری اعتمادی هست، باید گفت که این روش امروزه در شرکت ها یک شیوه بسیار کاربردی و رایج است. به منظور یکسان سازی سررسید چک ها این کار توسط حسابدار انجام می شود. در این بخش میخواهیم به برخی از کاربردهای راس گیری چک اشاره کنیم.
- راس گیری چک برای افرادی کاربرد دارد که قصد دارند برای خرید کالا چندین چک ارائه دهند و به جای صدور آن ها، در زمان تسویه تنها یک چک صادر کنند و از عملیات راس گیری استفاده کنند.
- کسانی که قصد تسویه حساب های مدت دار خود را دارند می توانند از عملیات راس گیری استفاده کنند.
- به منظور سود کمتر عملیات راس گیری چک کاربرد دارد.
- کسانی که قصد دارند چک را قبل از موعد مقرر به پول تبدیل کنند می توانند از راس گیری استفاده کنند.
آیا به راس گیری اعتمادی هست سوالای است که می توان با توجه موارد بالا به آن پاسخ داد. شاید بتوان گفت این روش تنها شیوه ای است که می توان از طریق آن سررسید های یکسان ایجاد کرد.
روش محاسبه راس گیری چک
محاسبه راس گیری چک امری تخصصی است که باید توسط حسابدار انجام شود و به همین دلیل در این رابطه سوالاتی مانند آیا به راس گیری اعتمادی هست یا نه، مطرح می شوند. کارشناس حسابداری می تواند روش مناسبی برای راس گیری چک ارائه دهد. همانطور که ذکر شد در هنگام معاملات تجاری به جای ارائه یک چک ممکن است چندین چک با تاریخ و مبالغ مختلف از طرف خریداری ارائه شوند.
طبیعتا حسابدار شرکت بعد از دریافت این چک ها آنها را ثبت می کند تا زمان راس گیری مشخص شود. بدین منظور باید از فرمول مشخصی استفاده شود که در آن فاصله زمانی که چک قرار است در آن موعد نقد شود، در مبلغ آن ضرب شود. سپس مبالغ به دست آمده باید با هم جمع شوند و بر مبلغ بدهی تقسیم شوند. در این حالت عددی که به دست می آید، نشان دهنده زمان راس گیری می باشد.
محاسبه تاریخ مبنا یا پایه در راس گیری چک
برای اینکه بدانیم که آیا به راس گیری اعتمادی هست یا نه، باید تاریخ مبنا و پایه را بدانیم. بدین منظور باید زمان سررسید اولین چک مد نظر قرار بگیرد. به عنوان مثال در صورتی که تاریخ اولین چک اولین روز ماه باشد، تاریخ تمامی چک ها در اولین دوره بازپرداخت باید همان تاریخ در نظر گرفته شود. این تاریخ در سر رسید های مختلف راس گیری کاربرد دارد و همان تاریخ مبنا می باشد.
اگر تاریخ چک دوم 20 روز بعد باشد، باید مدت زمان 20 روز از اولین چک محاسبه شود. برای راس گیری دیگر چک ها نیز باید همان تاریخ مبنا در نظر گرفته شود تا محاسبات به صورت اصولی انجام شوند. سوال آیا به راس گیری اعتمادی هست همواره در این نوع محاسبات مطرح می باشد.
جدول راس گیری چک
استفاده از جدول راس گیری چک برای شرکت هایی کاربرد دارد که مراودات تجاری بالایی دارند. این ابزار برای راس گیری چک بسیار کاربردی است و کار حسابداران را راحت تر می کند. امکان تهیه جدول راس گیری چک نیز برای تمامی مشتریان وجود دارد.
در این جداول عنوان هایی مانند زمان سررسید، تعداد چک و مبالغ آن به صورت دقیق درج می شوند. به دلیل وجود نظم در این جداول حسابدار می تواند به راحتی زمان راس گیری را برای مشتریان به صورت جداگانه به دست آورد. اینکه آیا به راس گیری اعتمادی هست، بستگی به روش کار حسابدار دارد.
کلام آخر
راس گیری چک یکی از روش های کاربردی برای محاسبات مربوط به چک در شرکت های بزرگ است. در این شرکت ها روزانه معاملات مختلفی از طریق چک انجام می شود.
طبیعتا ممکن است گاهی یک مشتری برای تسویه از چندین چک استفاده می کند. به همین دلیل با راس گیری چک می توان زمان سررسید را برای تسویه با تاریخ های مشابه در نظر گرفت؛ زیرا هر کدام از چک های مشتری در تاریخ متفاوتی تسویه می شوند و با مبالغ مختلف ارائه می گردند. اینکه آیا به راس گیری اعتمادی هست؛ تا حدودی بستگی به روند کار حسابدار و محاسبه دقیق فرمول راس گیری چک دارد.
دیدگاهتان را بنویسید