کارت بازرگانی چیست؟ مراحل ثبت نام و شرایط دریافت کارت بازرگانی
کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد؟ شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی چه می باشد؟ برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه نماییم؟ با کارت بازرگانی چکار میتوان کرد؟ این سوالات در مورد کارت بازرگانی ممکن است پرسیده شوند. به همین دلیل ما در این مطلب قصد داریم در این مورد صحبت کنیم.
تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا نیازمند داشتن کارت بازرگانی است. در واقع با استفاده از این کارت در واقع اشخاص حقیقی و حقوقی دارای یک جواز برای تجارت هستند. ارگان هایی مانند شعب اتاق بازرگانی یا صنایع و معادن در تهران و سایر شهرها اقدام به صدور این کارت بازرگانی می کنند.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
کارت بازرگانی چیست؟
برای اینکه بدانیم کارت بازرگانی چیست باید در این مورد اطلاعاتی کسب کنیم. کارت بازرگانی مدرک یا مجوزی است که می توان با توجه به قوانین ایران با استفاده از آن تجارت کرد. در زمینه واردات و صادرات کالا استفاده از کارت بازرگانی ضروری می باشد. این مدرک رسمی نشان از تجارت و فعالیت های بازرگانی افراد دارد. اطلاعات مهمی مانند نام، آدرس و … در این کارت درج می شوند.
مراحل ثبت نام کارت بازرگانی چیست؟
ثبت نام اینترنتی برای دریافت کارت بازرگانی در این بخش ذکر می شوند. بدین منظور ابتدا باید به سایت جامع تجارت به آدرس ntsw.ir مراجعه کنید. با طی کردن مراحل ثبت نام امکان دریافت کارت بازرگانی وجود دارد. شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی در سایت در بخش قوانین ذکر می شوند و شما می توانید با توجه به این بخش نسبت به ثبت نام اینترنتی اقدام کنید. این مراحل به صورت کامل در ادامه ذکر می شوند:
- ورود به سایت
- اقدام به ثبت اطلاعات شناسایی و هویتی
- درج درخواست صدور و تمدید کارت بازرگانی از طریق پنل سایت
انواع کارت بازرگانی
با توجه به نوع خدمات و فعالیت های تجاری، کارت بازرگانی دارای انواع مختلفی است. در راستای اینکه بدانیم کارت بازرگانی چیست و چه کاربردهایی دارد باید با انواع آن به صورت کامل آشنا شویم. در ادامه با انواع این کارت آشنا می شویم.
-
کارت بازرگانی از نوع تجاری
با استفاده از کارت بازرگانی هر شخصی چه حقیقی و چه حقوقی می تواند اقدام به تجارت کند. این تعریف از طرف گمرک ارائه شده است و امکان فعالیت در عرصه واردات و صادرات را ممکن می سازد. کارت بازرگانی تجاری به شما این امکان را می دهد که در جهت ثبت سفارش و ترخیص کالا اقدام کنید. واردات از مناطق آزاد و صادر کردن کالاهای مجاز از دیگر مزایای استفاده از کارت بازرگانی از نوع تجاری می باشد.
-
کارت بازرگانی از نوع خدماتی
برای اشخاص حقوقی به منظور ارائه مجوز برای فعالیت های خدماتی از یک نوع کارت با نام کارت بازرگانی خدماتی استفاده می شود. این فعالیت ها تنها با داشتن کارت بازرگانی امکان پذیر هستند. به همین منظور افراد حقوقی باید نسبت به دریافت کارت بازرگانی خدماتی اقدام کنند. این کارت با داشتن شرایط خاص قابل ارائه است.
-
کارت بازرگانی از نوع تولیدی و صنعتی
یکی دیگر از انواع کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی، کارت تولیدی و صنعتی است. این افراد می توانند در زمینه فعالیت های تولیدی مجوز سرمایه گذاری را ثبت کنند. مواد اولیه مورد نیازی تولید و تجهیزات کارگاهی از طریق کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی وارد می شوند. بعد از تولید کالای مورد نظر نیز امکان صادر کردن آن وجود دارد. در این صورت در دو حیطه مختلف می توان نسبت به فعالیت تجاری اقدام کرد.
-
کارت بازرگانی از نوع موردی
یکی از کارت های بازرگانی که برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می شود، کارت بازرگانی موردی است. با استفاده از این کارت تنها یک بار می توانید در زمینه ترخیص کالاهای اقدام کنید. در راستای اینکه کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد، در ادامه با مزایای آن آشنا می شویم.
مزایای کارت بازرگانی
با توجه به اینکه ذکر شد که کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد، در این بخش به این اشاره خواهیم کرد که مزایای کارت بازرگانی چه هستند. این موارد را در اینجا ذکر خواهیم کرد:
- امکان واردات کالا از مناطق آزاد
- صادرات کالاهای مجاز، ویزای تجاری، صدور گواهی برای مبدا
- امکان عضویت در اتاق بازرگانی
با دریافت کارت بازرگانی می توانید نسبت به فعالیت تجاری در مناطق آزاد اقدام کنید. این کار تنها با استفاده از کارت بازرگانی امکان پذیر است. صادرات کالای مجاز نیز با استفاده از آن امکان پذیر است. به همین دلیل در این مقاله شرح دادیم که کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی
برای دریافت کارت بازرگانی باید مدارکی ارائه شود. ما در این مطلب به اینکه کارت بازرگانی چیست پرداختیم حال قصد داریم که به مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی نیز اشاره کنیم. این مدارک شامل موارد زیر هستند:
- ارائه عکس 4*3
- ارائه فرم تکمیل درخواست کارت بازرگانی
- کپی برابر با اصل شده کارت ملی
- کپی برابر با اصل شده شناسنامه
- مدرک تحصیلی دیپلم به بالا برای دریافت کارت بازرگانی
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
- داشتن کد اقتصادی
- داشتن اجازه نامه و یا سند ملکی برای دریافت کارت بازرگانی
به منظور دریافت کارت بازرگانی با توجه به نوع آن ممکن است مدارک مورد نظر متفاوت باشد. به همین منظور باید با توجه به انواع آن، مدرک متفاوتی ارائه شود. در راستای اینکه کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد می توان گفت که مدارک مورد نیاز برای دریافت آن بسیار اهمیت دارند و باید به صورت کامل ارائه شوند.
باید به این نکته توجه کنید که برای دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی شرایط مختلفی وجود دارد و مدارک مورد نیاز آنها نیز با هم متفاوت است. به همین دلیل باید قبل از دریافت کارت بازرگانی به این موضوع دقت شود.
کلام آخر
به منظور انجام اموری مانند واردات و صادرات باید کارت بازرگانی تهیه شود. ما در این مقاله به انواع کارت بازرگانی و اینکه کارت بازرگانی چیست، پرداختیم. برای دریافت این کارت باید مدارک با توجه به نوع کارت بازرگانی باید ارائه شود. اگر در حوزه حسابداری فعالیت می کنید باید با اصطلاحاتی مانند کارت بازرگانی نیز آشنا باشید. در این راستا می توانید با یادگیری و آموزش حسابداری در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید