چگونه ارزش افزوده را رد کنیم؟
چگونه ارزش افزوده را رد کنیم؟ روش ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به چه شکل است؟ روش پرداخت این مالیات چگونه است؟ مهلت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده چه موقع است؟ همه این سوالات برای کسانی که با ارزش افزوده سر و کار دارند، ممکن است پیش آیند. همانطور که می دانید تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی دارای کسب و کار، باید جهت ثبت نام ارزش افزوده و رد کردن آن اقدام کنند. در 8 مرحله فراخوان، باید این پروسه طی شود و این اشخاص باید روند ثبت نام، حفظ و نگهداری حساب، ارائه اظهارنامه و تادیه مالیاتی را انجام دهند.
باید به این موضوع توجه کرد که پرداخت هر نوع مالیات، به دلیل عدم وجود سامانه آنلاین در گذشته، امری دشوار بود؛ اما خوشبختانه امروزه این خدمات به صورت آنلاین ارائه می شوند و در نتیجه مراحل در زمان کوتاه تری بدون نیاز به مراجعه حضوری، طی می شوند. نحوه کار با سامانه مالیات بر ارزش افزوده نیز چندان دشوار نیست؛ اما در صورت عدم آگاهی از روند آن، ممکن است شما را با مشکل مواجه کند.
محاسبه مالیات ارزش افزوده یک پروسه وقت گیر برای حسابداران است که از طریق نرم افزار حسابداری مانند نرم افزار سپیدار، این روند آسان تر شده است. در ادامه با تعریف دقیقی از مالیات بر ارزش افزوده آشنا خواهیم شد و درمیابیم که چگونه ارزش افزوده را رد کنیم.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
تعریف مالیات بر ارزش افزوده
یکی از انواع مالیات در نظام مالیاتی کشور، مالیات بر ارزش افزوده است. ثبت و پرداخت این نوع مالیات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل در این مقاله می خواهیم در درجه اول بدانیم که چگونه ارزش افزوده را رد کنیم و به همین دلیل باید با مفهوم اصلی این نوع مالیات نیز آشنا باشیم. ارزش افزوده درواقع در زمان فروش یک کالا و یا خدمات معنا پیدا می کند. در این حالت ارزش کالا و خدماتی که فروخته می شود با ارزش همان کالا هنگامی که خریداری می شود، تفاوت دارد. این تفاوت توسط فروشنده در ازای فروش کالا، دریافت می شود و در زمان های مشخصی به دولت داده خواهد شد!
مالکان کسب و کارهای بزرگ و کوچک باید نسبت به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده (VAT) اقدام کنند. در چند سال اخیر این نوع مالیات از کسب و کار ها در مراحل مختلف تولید تا توزیع، توسط دولت دریافت می شود. درواقع برخلاف تصور مردم، این مالیات تنها بر مصرف کننده نهایی تعلق نمی گیرد و در زمان های مختلف روند توزیع محصولات نیز، کسر می شود. اینکه چگونه ارزش افزوده را رد کنیم، خود دارای مراحل مختلفی است که به آنها تا انتهای مقاله اشاره خواهیم کرد.
شرایط لازم برای اخذ مالیات بر ارزش افزوده
امکان دریافت مالیات بر ارزش افزوده در مورد خرید کالا و خدمات، برای مودیات مالیاتی تحت شرایط خاص وجود دارد. به همین دلیل در این بخش به این شرایط اشاره خواهیم کرد:
- در صورتی که شخص خود عرضه کننده کالا و خدمات باشد (مودی)
- اگر فرد مشمول فراخوان مالیاتی باشد.
- در صورت ثبت نام و رد کردن ارزش افزوده
- عدم معافیت از کالا و خدماتی که ارائه می شود.
برای اینکه بدانیم که چگونه ارزش افزوده را رد کنیم، باید با تمامی شرایط آشنا باشیم. دامنه شمول مالیات بر ارزش افزوده می تواند از عرضه کالا و خدمات در داخل تا صادرات و واردات آن، گسترده باشد. تنها تحت یک شرایط مشخص فرد مشمول مالیات ارزش افزوده می شود و در واقع معامله تحقق یافته است که شامل موارد زیر می باشد:
- عرضه یک کالا یا انتقال آن از طریق معاملاتی مانند عقد، هبه، بیع، صلح و …
- ارائه خدمات به غیر و دریافت ما به ازاء
انواع مالیات بر ارزش افزوده کدامند؟
مالیات بر ارزش افزوده که یکی از انواع مالیات به شمار می رود، دارای انواع گوناگونی است. انواع مالیات ارزش افزوده شامل تولیدی، درآمدی و مصرف است. تفاوت بین کالا عرضه شده با خریداری شده باید در بازه زمانی مشخصی، تعیین شود. مالیات بر ارزش افزوده (VALUE ADDED) علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای دنیا نیز اجرا شده است.
به منظور پاسخ به اینکه چگونه ارزش افزوده را رد کنیم، باید با انواع آن آشنا باشیم. در این صورت می توانیم به راحتی مراحل ارسال آن را درک کنیم. در این راستا باید قبل از هر چیز، با نرخ مالیات بر ارزش افزوده نیز آشنا شویم.
محاسبه نرخ مالیات بر ارزش افزوده
ما در تا اینجا در مورد اینکه مالیات بر ارزش افزوده به چه کسانی تعلق می گیرد و انواع آن چیست، صحبت کردیم. در این مرحله باید از روش محاسبه نرخ مالیات بر ارزش افزوده نیز، صحبت کنیم. در این حالت مودیان مالیاتی ( سرشاخه های پرداخت مالیات) ارزش افزوده را از خریدار دریافت می کنند و این مقدار کسر شده باید به دولت پرداخت شود.
پروسه دریافت این مالیات، از سال 87 شروع شد که در آن زمان نرخ آن تنها 3 درصد بود. اما بعد از گذشت سالها، نرخ مالیات بر ارزش افزوده نیز افزایش پیدا کرد و امروزه باید 9 درصد مالیات در این زمینه پرداخت شود! از این 9 درصد، 6 درصد تنها برای این نوع مالیات کسر می شود و 3 درصد باقی مانده به عنوان عوارض دریافت می شود. در صورت عدم اطلاع از اینکه چگونه ارزش افزوده را رد کنیم، مسلما با پرداخت جریمه روبرو خواهیم شد. چگونه ارزش افزوده را رد کنیم سوالی پر تکرار است که برای پاسخ به آن باید با مراحل قبل از آن نیز آشنا باشیم.
چه اقداماتی باید قبل از رد کردن ارزش افزوده انجام شود؟
در صورتی که دارای کسب و کار هستید، باید قبل از ارسال اظهارنامه ارزش افزوده، اقدامات لازم را انجام دهید. بدین منظور باید مدارک مورد نیاز و اسناد را تهیه و آماده کنید. این مدارک که اغلب شامل فاکتورها، اسناد و مدارک هویتی هستند، می توانند در تسریع روند رد کردن ارزش افزوده کمک کننده باشند. بهتر است فاکتور اقلام از یکدیگر جداسازی شود و بعد از آن نسبت به ارسال اظهارنامه اقدام شود.
تهیه یک فایل اکسل و بهره گیری از نرم افزار حسابداری می تواند در این موقعیت بسیار خوب عمل کند. در فایل اکسل بهتر است ردیف های مشخصی با نام خریدار و فروشنده درج شود. چگونه ارزش افزوده را رد کنیم سوالی است که اگر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید، به پاسخ آن خواهید رسید.
مدارک برای رد کردن اظهارنامه مالیاتی چه هستند؟
در بالا ذکر شد که بهتر است برای ارسال اظهارنامه مالیاتی، قبل از هر چیز مدارک را آماده کنیم. این موضوع می توان در مورد اینکه چگونه ارزش افزوده را رد کنیم، به ما کمک کند. بایگانی مدارک می تواند گام اول در راستای ارائه آنها باشد. پیشنهاد می شود که مدارک به مدت 10 سال حفظ و نگهداری شوند. در این بخش مدارک مورد نیاز ذکر خواهند شد:
- ارائه گواهی مربوط به ثبت نام در سازمان مالیات بر ارزش افزوده
- مدارک مربوط به صورت حساب های خرید و فروش کالا
- ارائه دفاتر قانونی حسابداری
- داشتن اظهارنامه هایی که از قبل تایید شده اند.
- ارائه رسید بانکی پرداخت عوارض و مالیات
- اعلامیه بدهکاری و بستانکاری
- مدارکی مانند نوارهای صندوق
- گواهی گمرکی مربوط به حمل و نقل
- گواهی مربوط به بیمه
- مستندات موجود
برای اینکه بدانیم چگونه ارزش افزوده را رد کنیم، باید با مدارک مورد نیاز آن نیز آشنا باشیم. این مدارک نقش مهمی در ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دارند. به همین دلیل باید با دقت جداسازی و ارائه شوند. مودیان مالیاتی باید به این نکته توجه کنند که در این راستا باید از مدارک صورت حساب، پایانه فروشگاهی یا صندوقی برای این کار استفاده کنند که توسط سازمان امور مالیاتی کشور، تایید شده باشند. اینکه چگونه ارزش افزوده را رد کنیم در ادامه به صورت کامل تری ذکر خواهد شد.
چگونه ارزش افزوده را رد کنیم و مراحل ارسال آن به چه شکل است؟
در انتها باید بدانیم که چگونه ارزش افزوده را رد کنیم و با مراحل آن به صورت دقیق آشنا شویم. ارسال فرم ارزش افزوده بر طبق خوداظهاری باید پر شود. مودی باید در پایان هر سه ماه، با مراجعه به سایت evat.ir نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود، اقدام کند. با ورود به این سامانه باید نام کاربری و رمز عبور درج شوند. کلیه مراحل بعد از این قسمت، از طریق منو و پنل ها قابل انجام و دسترسی هستند. در نتیجه ابهام چندانی در این رابطه وجود ندارد.
کلام آخر
در راستای اینکه چگونه ارزش افزوده را رد کنیم، با این نوع مالیات تا حدودی آشنا شدیم. به دلیل آنلاین بودن مراحل ارسال اظهارنامه مالیاتی، مشکلی در هنگام ثبت نام یا ارسال مدارک اغلب پیش نمی آید. شما می توانید در مدت زمان کوتاهی در پایان هر سه ماه، نسبت به رد کردن فرم مالیات بر ارزش افزوده از طریق سامانه ذکر شده، اقدام کنید. اینکه چه کسانی مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند را در مقاله جداگانه شرح داده ایم.
دیدگاهتان را بنویسید