خطرات و مشکلات شغل حسابداری چیست؟😱
هرشغلی می تواند جوانب مثبت و منفی زیادی داشته باشد و حرفه حسابداری ازاین قاعده مستثنی نمی باشد. سلیقه افراد نسبت به مشکلات شغل حسابداری متفاوت می باشد ممکن است برا یکسری افراد شغل جذاب و برای یکسری دیگر شغل کسل کننده و خسته کننده ای باشد. بهتر است قبل توضیح مشکلات حسابداری اشاره کوچکی به مزایای این شغل بپردازیم.
حرفه حسابداری به گونه ای می باشد که تمام شرکت ها، موسسات، مراکز دولتی نیاز به حسابدار دارند. افراد زیادی هستند که به شغل حسابداری علاقه دارند اما هنگام شروع یادگیری دچار سردرگمی می شوند و درنهایت از داشتن چنین شغلی منصرف می شوند. حسابدار با توجه به تجربه و اطلاعاتی که از هرکسب و کاری بدست می آورد می تواند برای خود کسب و کاری ایجاد نماید. همچنین حرفه حسابداری به گونه ای می باشد که فرد با ترک کار خود می تواند به راحتی شغل جدیدی پیدا کند. شغل حسابداری شامل حسابداری مالی، حسابداری مالیات، حسابرسی، حسابداری مدیریت می باشد.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
مشکلات شغل حسابداری:
این شغل به گونه ای می باشد که علاوه براینکه دارای مزایا می باشد ممکن است با یکسری مشکلات رو به رو شود که درمتن ذیل به چند موارد اشاره کرده و به توضیح مختصر هر یک میپردازیم.
- – استرس و اضطراب
- خستگی زیاد
- نیاز به یادگیری و به روز بودن
- اشتباهات در ثبت رویدادها
- داشتن گواهینامه معتبر
- احتمال عدم ارتقا شغلی
استرس و اضطراب در حرفه حسابداری:
هرشغل و حرفه ای استرس و اضطراب خود را به همراه دارد بخصوص شغل حسابداری که بازی با ارقام و حساب و کتاب می باشد اکثرحسابدران غالبا ترس از اشتباه یا کم و زیاد نوشتن ارقام یا اشتباه ثبت کردن حساب ها را دارند و یا استرس رد کردن صحیح مالیات را دارند که اشتباه در هریک از این موارد ذکر شده در تهیه گزارشات مالی یا پرداخت مالیاتی دچار مشکل شوند این فشار و استرس می تواند برسلامت جسمی و روحی حسابدار تاثیر منفی بگذارد. در این بخش مقاله می خواهم شما را بیشتر با استرس و اضطراب و راه های مقابله باآن آشنا کنم.
داشتن مهارت و توانایی کافی درهرشغلی بخصوص در رشته حسابداری می تواند باعث شود که فرد شاغل براسترس خود غلبه کند و باعث کاهش اضطراب شود شغل حسابداری با استرس رابطه متقابلی دارد. طبق تحقیقات به عمل آمده مشخص شده ازهر سه نفر حسابدار یک نفر دچار استرس می شوند.
بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد حسابداری
مسائلی که باعث ایجاد استرس در شغل حسابداری می شوند عبارتند از:
- داشتن حجم کاربالا
- نداشتن انگیزه کاری
- داشتن این احساس که درمقابل بالا بودن حجم کاری و نیاز به توجه و دقت بالا درانجام امور حسابداری حقوق کمتری دریافت می کنند.
- شرکت در جلسات متعدد
چگونه این استرس را کنترل کنیم؟
- کشیدن چند نفس عمیق
- در تمام موقعیت ها باید آرامش خود را حفظ کنیم
- همیشه برای انجام امور برنامه ریزی داشته باشیم
- تمرکز و دقت بالا در جهت انجام وظایف حسابداری تا دچار اشتباه نشویم
- هنگام بالا و سنگین بودن کار سرگرم کردن خود باهرچیزی که باعث نشاط روحیه می شود و رفع استرس کاری می شود
- زمانی که با مشکل مواجه شدید کمک بگیرید
- درازای هر30 دقیقه یا 90 دقیقه از پشت میز برخاسته و استراحت کوتاهی داشته باشید
- باید حواس پرتی ها حذف شوند
- خودتان را تشویق کنید باعث ایجاد انگیزه بیشتر می شود
خستگی زیاد در شغل حسابداری
بالا بودن فعالیت های روزانه و امور حسابداری باعث ایجاد خستگی می شود ناگفته نماند علت بیشتر این خستگی ها ناشی از استرس می باشد. بالا بودن حجم کاری باعث صرف انژری بیشتر می شود و ازدست دادن انرژی باعث خستگی می شود. خستگی و استرس اگر مستمر باشد باعث تبدیل روز یک حسابدار به روز کسل کننده شود و باعث ضعیف شدن اعصاب و روان و مقاومت بدن را در مقابل انواع بیماری ها ضعیف می کند.
مطمنن راه هایی هست که بتوان بر خستگی غلبه کرد مانند ایجاد دوستی با همکاران و هم صحبت شدن با آن ها تمرکز بر روی خستگی کار را کمتر می کند. مطلب دیگراین است که سعی کنید افراد منفی گرا را تا حد ممکن از خود دور کنید و رابطه خود را با این افراد در محل کار محدود نمایید. راه حل دیگر تغییر نگرش نسبت به شغلمان است که بخاطر حسابدار بودنمان شکرگزار باشیم و از شغلمان لذت ببریم زیرا حسابداری شغل مهمی می باشد و کسب و کارها نمی توانند بدون حسابدار از امور مالی و فعالیت های خود باخبر شوند.
و در نهایت با خوردن یک لیوان قهوه و مواد غذایی مغذی و سالم انرژی خود را جهت انجام امور بیشتر کرده تا خستگی کمتری تجربه کنیم.
نیاز به یادگیری و به روز بودن
درهر حرفه ای فرد شاغل باید نسبت به کار و وظایف خود به روز باشد بخصوص در این عصر حاضر که رو به پیشرفت در هر زمینه ای می باشد و با ورود نرم افزار های مالی جدید به بازار کار و با تغییر استاندارد ها و قوانین حسابداری تمام حسابداران باید با آگاهی و اطلاعات لازم و یاگیری نرم افزارهای جدید به روز باشند تا دچار مشکل نشوند.
علاوه بر به روز بودن و یادگیری مباحث جدید یک حسابدار باید دارای اعتماد به نفس باشد و همچنین امانت دار، راز دار، مسئولیت پذیر باشد و ارتباطات قوی با مشتریان داشته باشد و بتواند به نیازهای مدیریت با صراحت و دقت بالا پاسخ دهد و جای هیچ ابهامی را باقی نگذارد. اگر هریک از مواردی که در متن فوق ذکر شد یک حسابدار از عهده انجام بر نیاید یا به روز نباشد و وقتی برای یادگیری مباحث جدید نگذارد بدون شک موفق نخواهد شد و پیشرفتی نخواهد داشت ما در آکادمی آگاه حساب سعی میکنم جدید ترین بخشنامه های مالیاتی و بیمه را در اختبار بگذاریم همچنین شما میتوانید از دوره های آموزشی رایگان ما استفاده کنید و در صورت لزوم به یک دوره تکمیلی نیاز داشته باشید میتوانید از دوره آموزش حسابداری بازرگانی ما استفاده کنید.
اشتباه در حرفه حسابداری
هر فردی ممکن است در حیطه کاری اش دچار اشتباه شود. در حرفه حسابداری اگر اشتباه در حد ناچیز باشد آنقدر جدی نیست اما اگر این اشتباه دارای اهمیت باشد باعث به خطر انداختن موقعیت شغلی و بوجود آمدن مشکلات از لحاظ امور مالی شود به طور مثال اشتباه ثبت کردن حساب ها یا ارقام باعث می شود سود واقعی یا زیان در گزارشات مالی بدست نیاید که نادرست بودن گزارشات بر تصمیمات مدیریت تاثیر منفی می گذارد.
یکی دیگر از اشتباهات برخی از حسابداران این می باشد که درک کامل از نیازهای مشتریان ندارند. یک حسابدار باید بداند نیازهای یک مشتری چیست؟ چگونه این نیازها را پاسخ دهد.
ازاشتباهات رایج حسابداران در دست گرفتن چندین پروژه می باشد تا نشان دهند نسبت به حسابداران دیگر برتری دارند دراین صورت به علت بالا بودن حجم کار باعث خستگی و کار افتادگی زودتر می شود و همچنین با بالا بودن حجم کاری ممکن است دقت کاری حسابداری پایین آمده و دچار یکسری اشتباهات شوند. بخشی از اشتباهات که ذکر شد با یک برنامه ریزی صحیح و مناسب می توان جلوگیری کرد و میزان خطا را به حداقل رساند.
داشتن گواهینامه معتبر
جهت کارکردن در شرکت ها داشتن گواهینامه حسابداری معتبر الزامی می باشد که با گذراندن دوره های حسابداری و یا گذراندن دوره تحصیلی دانشگاهی می توانیم مدرک مورد نظر را به دست بیاوریم.
عدم ارتقا شغلی در یک شرکت یا موسسه
وقتی یک حسابدار در یک شرکتی مشغول به کار می باشد زمانی می تواند ارتقا شغلی داشته باشد که سمت بالاتر ازاو درزمینه شغلی حسابداری یا مالی ترک کار کند یا بازنشسته شود تا بتواند با جایگزینی وی ارتقا شغلی پیدا کند.
از لحاظ روانشناسی اگر بخاهیم مشکلات حسابداران و حسابرسان را بررسی کنیم فشار کار بالا باعث ایجاد تعارض بین کار و خانواده شده و این بدان معنی می باشد که حسابداران یا حسابرسان به علت بالا بودن مشغله کاری همزمان نمی توانند مسئولیت های خانوادگی و شغلی خود را به نحواحسن انجام دهند و از این بابت همیشه با مشکل مواجه می شوند اگر بخاهند بطور کامل به مسئولیت های خانوادگی خودشان بپردازند باعث تعارض در کارشان می شود و برعکس آن اگر بخاهند تمام وقت و توان خود را جهت انجام امور حسابداری یا حسابرسی بگذارند باعث تعارض در وظایف خانوادگی می شود.
در این باب باید به راهکارهایی جهت کاهش این معضل در جامعی که در حال پیشرفت می باشد پرداخته شود.
اشاره مختصری هم به مشکلات حسابداری در زمینه سلامتی می پردازیم حسابداران دائما با نشستن پشت سیستم جهت انجام امور حسابداری روزانه دچار ضعیفی چشم، کمردرد می شوند.
نتیجه گیری
خیلی از افراد گمان می کنند شغل حسابداری جز کم خطرترین مشاغل می باشد درصورتی که استرس و خستگی در شغل حسابداری بیش از مشاغل دیگر می باشد که می تواند سلامت جسمانی و روحی را به خطر بیاندازد در هرشغلی بخصوص حسابداری با یک برنامه ریزی کامل جهت انجام امور و انجام یکسری مراحل رفع استرس و خستگی که در مقاله ذکر شد می توان به راحتی میزان استرس کار را پایین آورد و با داشتن انگیزه و پشتکار و به روز بودن وآموختن مطالب جدید و نرم افزار های جدید و شرکت در سمینارها و کلاس های آموزشی مهارت یک حسابدار بالا رفته و اعتماد به نفس بالایی پیدا می کند زیرا در حرفه خود نسبت به تمام مسائل آگاهی کامل دارد همین اعتماد به نفس یکی از بزرگترین و بهترین راه حل برای ازبین بردن استرس می باشد.
هرشغلی دارای مشکلات و نکات مثبت و منفی می باشد که هر فردی هنگام انتخاب شغل مورد نظرش باید با شخصیت و خصوصیات اخلاقی اش سازگاری داشته باشد درغیر این صورت درمسیر شغلی خود خسنه شده و به موفقیت نمیرسد. اگر بعد از مطالعه این مقاله و آگاهی از مطالب این مقاله و مشکلات حسابداران بازهم اشتیاق انتخاب شغل حسابداری دارید مطمنن شما در این حرفه موفق خواهید شد.
دیدگاهتان را بنویسید