چگونه قوانین مالیاتی را یاد بگیریم؟
آگاهی از قوانین مالیاتی موجب می گردد که شما درآمدتان را افزایش دهید. عدم آگاهی از قوانینی که مربوط به مالیات می باشد موجب می گردد که شما تصور غلطی از مالیات به دست بیاورید و ضرر و زیان زیادی را هم پرداخت کنید. بر همین اساس پیش از هر اقدامی شما باید به خوبی بدانید که مالیات چیست و به چه دلیل باید آن را بپردازید. تمامی کسب و کارها، سازمان ها، شرکت ها، ارگان ها و غیره نیاز است که مالیات پرداخت کنند. یکی از مهمترین وظایف حسابداران این مسئله می باشد که قوانین مربوط به مالیات را به خوبی بشناسند. این مسئله که حسابدار بتواند تخمین مالیات هر یک از کسب و کارها را به بهترین نحو ممکن انجام دهد مهم است.
شما باید به خوبی قوانین مالیاتی را بشناسید تا بتوانید کسب و کار خود را مدیریت کنید. در هر یک از کسب و کارها حسابدار موظف است که امورات اداری و مالی شرکت را بررسی کند. اگر شما به تازگی کسب و کار خود را راه اندازی کرده اید و نمی توانید برای کسب و کار خود حسابدار حرفهای استخدام کنید باید آموزش مربوط به مالیات را بیاموزید. در صورتی که شما حسابدار هستید باید امور مالیاتی شرکت را بشناسید. حقوق و مزیت های بیشتری را حسابدار به دلیل اجرای قوانین مالی دریافت می کند. نحوه محاسبه کردن هر یک از قوانین مربوط به مالیات بسیار مهم است که حسابدار باید به خوبی آنها را بداند.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
روش هایی برای اینکه قوانین مالیاتی را یاد بگیریم ؟
شما برای اینکه به خوبی با قوانین و اصول مالیاتی شرکت ها و سازمان ها آشنایی داشته باشید بهتر است که روش هایی را پیش بگیرید. برخی از روش هایی که برای یادگیری قوانین و اصول مالیاتی اهمیت زیادی دارد و به کار گرفته می شود عبارت است از :
1. شرکت در دوره های کارآموزی
یکی از مهمترین نکاتی که شما برای یادگیری قوانین مالیاتی باید در نظر داشته باشید این است که به صورت عملی تمرین کنید. کارآموزی یکی از بهترین فرصت هایی می باشد که شما می توانید کارآموزی امور مالیاتی شرکت ها را بشناسید. کارآموزی را در یکی از شرکت های معتبر باید به پیش ببرید. دقت داشته باشید که کارآموزی بهترین فرصت جهت کسب تجربه برای امور مالیاتی شرکت می باشد. بر همین اساس باید شرکت معتبری را جهت کارآموزی انتخاب کنید تا تمامی نکات و محاسبه های مالیاتی را یاد بگیرید.
در دوران کارآموزی شما یک پروژه مهمی را باید مورد بررسی قرار دهید. با تمرکز و توجه می توانید مسیر مناسبی جهت برنامه ریزی دقیق مالیاتی اجرا کنید. تهیه کردن چک لیست در دوران کارآموزی یکی از مهمترین نکاتی می باشد که شما باید به آن دقت کنید. چک لیست می تواند انواع اسناد حسابداری، صورت معاملات فصلی، بیمه صورت حساب مالی و غیره را شامل شود. توجه داشته باشید که در دوره کوتاه کارآموزی باید تمامی نکات تکمیلی امور آموزشی مربوط به حسابداری مالیاتی را بیاموزید.
2. شرکت در دوره های آموزشی
شرکت کردن در دوره های آموزشی قوانین مالیاتی یکی از بهترین روش هایی می باشد که شما می توانید با استفاده از این روش اطلاعات بیشتری در مورد امور مالیاتی به دست بیاورید. امور مالیاتی سازمان ها و شرکت ها در دوره های آموزشی به خوبی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به طور کلی آموزش حضوری و شرکت کردن در دوره های جامع یکی از بهترین روش ها برای حساب کردن مالیات می باشد.
اگر شما بهترین دوره های آموزشی را انتخاب کنید می توانید قوانین مربوط به مالیات شرکت ها و سازمان ها را در کمترین بازه زمانی بیاموزید. دوره های مربوط به آموزش قوانین و اصول مالیاتی متفاوت هستند. در برخی از دوره ها اصول مبتدی به شما آموزش داده می شود و در برخی از دوره ها اصول حرفه ای را آموزش می دهند. اگر شما می خواهید اصول مبتدی و حرفه ای را بیاموزید بهتر است که تمامی دوره های آموزشی مربوط به قوانین و اصول مالیاتی را بگذرانید.
3 استفاده از نرم افزارهای مناسب
استفاده کردن از نرم افزارهای مالیاتی یکی دیگر از روش هایی می باشد که شما می توانید بر اساس این روش به خوبی قوانین مالیاتی را مورد بررسی قرار دهید. نرم افزار های حسابداری در کشور ایران بسیار زیاد هستند که هر یک از آنها جهت بررسی اصول مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرند. اگر شما به عنوان حسابدار به خوبی بتوانید تمامی این نرمافزارها را بشناسید و مورد استفاده قرار دهید بدون شک قادر خواهید بود که در کمترین بازه زمانی میزان مشخصی از مالیات شرکت و سازمان را تخمین بزنید.
بیشتر بخوانید: چرا باید حسابداری یاد بگیرم؟
بیشتر بخوانید: آموزش حسابداری بازار کار
استفاده کردن از نرم افزارهای مربوط به اصول مالیاتی بر اساس استانداردهای مشخص شده باید باشد. در غیر اینصورت امکان دارد که شما نتوانید از نرم افزار جهت بررسی کردن مالیات هر یک از شرکت ها و سازمان ها استفاده کنید. هر یک از شرکت هایی که فروش انواع نرم افزارهای مالیاتی را برعهده دارند معتبر نمی باشند. شما باید بهترین و معتبرترین شرکت های مربوط به نرم افزار مالیاتی را بشناسید و از آن شرکت خرید نرم افزار را انجام دهید.
نکاتی در مورد قوانین مالیاتی
در دنیای امروز اگر بخواهیم به صورت منصفانه بین دانش حقوقی و دانش مالیاتی قضاوت کنیم باید بدانید که اهمیت دانش مالیاتی بدون شک بیشتر است. نکات بسیار زیادی در مورد قوانین مالیاتی وجود دارد که اگر آنها را بشناسید می توانید کسب و کار خود را به بهترین نحو ممکن اداره کنید. مدیریت کردن امور مالی هر یک از شرکت ها و سازمان ها یکی از مهمترین نکاتی می باشد که شما باید به خوبی آن را در نظر بگیرید. هر یک از نکاتی که شما باید برای بررسی کردن قوانین و اصول مالیاتی در نظر داشته باشید عبارت هستند از :
1. پیش از آغاز کسب و کار باید مالیات را در هزینه های خود بیاورید
پیش از شروع کسب و کار خود باید مالیات کسب و کارتان را در زمره هزینه هایی که دارید مدنظر قرار دهید مشاهده می شود که در آغاز هر یک از کسب و کارهای متنوع جنبه های گوناگونی مانند ارائه خدمات، روش های بازاریابی و غیره مد نظر قرار گرفته می شوند. اما یکی از مهمترین موضوعاتی که فراموش می گردد مالیات است. هر چه که کسب و کار بیشتری را راه اندازی کنید باید مالیات آن کسب و کار را به خوبی بررسی نمایید.
آموزش دادن مالیات را باید جدی بگیرید تا بتوانید رشد کسب و کار خود را فراهم نمایید. از تیم مالی حرفه ای برای کسب و کار خود استفاده کنید. تیم مالی حرفه ای با موضوع مالیات آشنا می باشد و مشورت های لازم را به مدیریت ارائه می دهد. قدم برداشتن در کسب و کارهای بزرگ تنها در صورتی به موفقیت می انجامد که اصول مالیاتی آن کسب و کار مورد بررسی قرار بگیرد.
2. باید بدانید معافیت از مالیات در هیچ کسب و کاری وجود ندارد
در بسیاری از موارد که مشاوره های مالیاتی به افراد ارائه داده می شود صاحبان کسب و کار اظهار می نمایند که سال اول کسب و کارشان نیازی نیست که مالیات دهند. در واقع شما باید بدانید که این مسئله واقعیت ندارد. شما از زمانی که فعالیت کسب و کار خود را آغاز می کنید موظف هستید مالیات کسب و کارتان را برقرار نمایید.
مشورت هایی که افراد خبره و کاربلد در مورد اصول مالیاتی به شما ارائه می دهند را همیشه در نظر بگیرید و به سخنان افرادی که در این زمینه کسب و کاری ندارند توجه نکنید. معافیت از مالیات به هیچ عنوان برای هیچ یک از کسب و کار ها وجود ندارد. اگر شما به خوبی زمان آغاز کسب و کار خود بدانید که وظیفه دارید مالیات پرداخت کنید می توانید برنامه ریزی مالی تان را به بهترین نحو ممکن انجام دهید.
3. باید بدانید که کنترل تراکنش مالی در دست سازمان مالیات است
مهمترین دسترسی هایی که به سازمان امور مالیاتی داده شده این است که هر یک از موسسات مالی و اعتباری و بانک ها موظف می شوند که اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند. نکته ای که بسیار اهمیت دارد این است که داشتن سقف تراکنش مشخص شده برای سازمان امور مالیاتی اهمیت ندارد، بلکه به فعالیت های کسب و کار هر یک از افراد توجه می کند.
کنترل کردن تراکنش های بانکی یکی از ابزارهای قوی می باشد که در دست اداره مالیات قرار گرفته است. سازمان امور مالیاتی نسبت به دریافت کردن مالیات از حساب بانکی اقدام می کند. پیش از اینکه سازمان امور مالیاتی اطلاعات شما را از بانک مورد نظر دریافت کند شما برای پرداخت مالیات اقدام نمایید. در این صورت می توانید با اعتبار بیشتری فعالیت های کسب و کار خود را انجام دهید.
4. سریع تشکیل پرونده مالیاتی تان را انجام دهید
یکی دیگر از نکاتی که شما در مورد قوانین مالیاتی باید به خوبی بدانید این است که تشکیل پرونده مالیاتی خود را به هیچ عنوان به تعویق نیندازید. در بسیاری از مشورت هایی که با افراد انجام شده آنها ادعا کرده اند که پرونده مالیاتی شان را دیرتر تنظیم می کنند. یکی از مهمترین نکاتی که اهمیت دارد و شما باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر اقدام به ثبت شرکت نموده باشید اطلاعات ثبت شرکت شما به صورت خودکار برای سازمان اداره مالیات ارسال می گردد. شما تمامی حرکت هایتان زیر نظر اداره مالیات خواهد بود.
نکته بعدی که اهمیت دارد این است که شما بعد از ثبت کردن شرکت تنها دو ماه فرصت دارید که حق تمبر سرمایه ثبت شده خود را به سازمان مالیات پرداخت کنید. در کسب و کارهایی که آنلاین و اینترنت هستند یکی از مراجع مهمی که گزارش فعالیت تان را به اداره مالیات اعلام می نماید مرکز توسعه تجاری الکترونیکی می باشد. شما اگر کسب و کار اینترنتی و آنلاین دارید باید مالیات خود را به به صورت مشخص شده و در زمان تعیین گشته پرداخت کنید.
5. حاشیه سود کسب و کار خود را برای پرداخت مالیات بررسی کنید
بسیاری از افراد هستند که موضوع مالیات را در الزامات قانونی در نظر نمی گیرند و هزینه های مالیات را نادیده خواهند گرفت. سود فعالیت اقتصادی برای فردی می باشد که کسب و کار خود را بر عهده دارد، اما فاجعه کار زمانی خودش را نشان می دهد که افراد با در آوردن سود کسب و کار از رسیدگی به مالیات کسب و کار خود غافل شوند. مطالبات مالیاتی باید در زمان مشخص شده پرداخت گردد تا شرایط کار کردن برای مدیریت به آسانی هموار شود. حاشیه سود خود را باید با در نظر گرفتن پرداخت مالیات کسب و کار خود لحاظ نمایید. یکی از مهمترین نکاتی که شما در مورد اصول مالیاتی باید به آن توجه داشته باشید حاشیه سودتان است.
6. با تعریف درست مالیات آشنا شوید
بسیاری از افرادی که از گذشته صاحب کسب و کار مشخص شده هستند بر این باور می باشند که از پرداخت مالیات معاف خواهند بود و نیازی نیست که تشکیل پرونده دهند. به طور کلی شما باید به خوبی بدانید که معافیت مالیاتی تعریف خاصی دارد و برای تمام کسب و کارها الزامی می باشد. تنها برخی از کسب و کارهای خاص دارای معافیت مالیاتی هستند. اگر شما می خواهید به خوبی قوانین مالیاتی را بشناسید بهتر است که معافیت مالیاتی را از ذهن خود پاک کنید. در واقع به جای معافیت مالیاتی باید از واژه نرخ صفر مالیاتی استفاده کنید.
7. جدی گرفتن مالیات بر ارزش افزوده
یکی از مهمترین قوانین مالیاتی این است که شما مالیات بر ارزش افزوده را بسیار جدی بگیرید. موضوع مالیات با عملکرد ارزش افزوده به طور کامل متفاوت می باشد. شما شاید صاحب کسب و کارهایی باشید که مالیات نرخ صفر برایشان تنظیم می گردد ولی این مسئله به این منظور نیست که از مالیات بر ارزش افزوده معاف می گردید. به طور کلی باید بدانید که مالیات در شرکت شما به دو محور تقسیم می شود. یکی از آنها مالیات بر ارزش افزوده می باشد. کالاهایی که از ارزش افزوده معاف می گردند در ماده ۱۲ قانون مالیات معرفی شده اند. بر همین اساس شما اگر می خواهید بدانید کالاهای مربوط به کسب و کارتان شامل ارزش افزوده می شوند و یا نمی شوند باید به ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید