معایب شغل حسابداری
معایب شغل حسابداری به صورت کامل در این مقاله ذکر خواهند شد. آشنایی با معایب هر شغل می تواند درک بهتری از آن به شما دهد تا با در نظر گرفتن جنبه های منفی، به آن شغل ورود کنید. هر شغل ممکن است دارای مزایای و معایبی باشد. به همین جهت ما قصد داریم در این مقاله به لیستی از معایب حسابداری اشاره کنیم تا دانشجویان و افرادی که تمایل دارند در بازار کار حسابداری مشغول شوند، آگاهی بیشتری در این زمینه کسب کنند. باید گفت که معایب شغل حسابداری در برابر مزایای آن چندان نیستند؛ اما باید ذکر شوند تا افراد بتوانند با آگاهی بیشتری به این شغل ورود کنند.
مسلما شغل حسابداری نیز مانند شغل های دیگر دارای معایبی می باشد؛ اما نباید این گونه تصور شود که به دلیل وجود این معایب، حسابداری شغل مناسبی نیست! باید گفت که حسابداری امروزه یکی از شغل های پرطرفدار است که بازار کار اشباعی ندارد. از این رو کسانی که تمایل دارند به سرعت وارد بازار کار شوند این رشته را انتخاب می کنند. دلیل دیگر داشتن مزایای بی شمار است که آن را از سایر مشاغل، متمایز می کند. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با معایب حسابداری بیشتر آشنا شوید.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
معایب شغل حسابداری چه هستند؟
هر شغلی ممکن است دارای معایب یا مزایایی باشد. با بررسی نکات مثبت و منفی می توانید تصمیم مناسبی جهت ورود به یک شغل بگیرید. در صورتی که در شغل حسابداری بتوانید پیشرفت کنید و به نرم افزارها مسلط باشید، طبیعتا این شغل دارای مزایای بسیار زیادی برای شما است؛ اما باید به این نکته توجه کنید که در کنار داشتن نکات مثبت، هر شغلی ممکن است نکات منفی نیز داشته باشد. به همین دلیل باید با مشکلات و معایبی که در شغل مورد نظر وجود دارد، از قبل آشنا باشیم. در این بخش به برخی از معایب شغل حسابداری می پردازیم.
1- مشغله زیاد شغل حسابداری!
به طور کلی حسابداری جزو مشاغل پرمشغله محسوب می شود. مسئولیت حسابدار در برخی از ماه های سال چندین برابر می شود و ماه های پایانی سال و یا ابتدای سال، اوج کار حسابدار می باشند. مثلا در ماه پایانی باید جمع بندی نهایی از حساب های مالی شرکت انجام شود و حسابداری مربوط به انبارگردانی نیز تکمیل شود.
در ابتدای سال باید حساب مالیاتی بررسی شود و تعرفه ها طبق سال جدید تنظیم شوند. فشار کاری بالا در برخی از ماه های سال یکی از معایب شغل حسابداری است که اغلب منجر به اضافه کاری می شود. بسیاری از افراد تمایل ندارند اضافه کاری انجام دهند؛ اما باید گفت انجام اضافه کاری جزء جدا نشدنی از شغل حسابداری است. بسیاری از افراد نیز هستند که با این نوع معایب شغل حسابداری کنار می آیند.
2- روتین خسته کننده در شغل حسابداری
حسابداری نیز یک شغل کارمندی است و در نتیجه دارای هیجان نیست. به همین دلیل ممکن است برای برخی از افراد خسته کننده به نظر برسد. همچنین فرد باید در انجام امور مالی شرکت بسیار دقت کند و از تمرکز بالایی برخوردار باشد. زیرا کوچکترین اشتباه می تواند تاثیر منفی روی گزارشات مالی بگذارد.
باید این را در نظر بگیرید که شما قرار است در این شغل یک روتین یکنواخت و خسته کننده را تحمل کنید و در طی روز تنها با اعداد و محاسبات سر و کار داشته باشید. به همین دلیل انتظار تنوع و هیجان را از این شغل نداشته باشید؛ بنابراین این مورد یکی از معایب شغل حسابداری است.
3- استرس در شغل حسابداری
به دلیل حساسیت در روند انجام محاسبات و کار با نرم افزارهای حسابداری مانند نرم افزار سپیدار، استرس رکن اساسی شغل حسابداری است. در واقع حسابداری به واسطه سر و کار داشتن با امور مالی، یک شغل پر استرس محسوب می شود. دقت یک حسابدار باید بسیار بالا باشد تا حتی یک عدد هم جابه جا ثبت نشود. از این رو یکی از معایب شغل حسابداری نیز، وجود استرس بالا است. البته با داشتن مهارت بالا نباید نگران بروز خطا باشید و همین امر می تواند در کنترل استرس به شما کمک کند. در این راستا یادگیری و آموزش حسابداری اهمیت بسیار زیادی دارد.
شاید بگویید که شغل های دیگر نیز موجب بروز استرس در کارمند می شوند. در این رابطه باید گفت که استرس نسبت به انجام درست امور مالی یک شرکت اصلا قابل مقایسه با سایر مشاغل نیست. تنها اشتباه در درج یک عدد می تواند تاثیر بسیار بدی روی عملکرد شرکت داشته باشد. البته با وجود حسابدار، اشتباهات موجود در حساب های مالی، قابل حل هستند.
4- نیازمند به داشتن گواهی معتبر
مسلما یکی از شغل هایی که باید برای انجام آن مهارت کافی داشته باشید، حسابداری است. به همین دلیل آموزشگاه های حسابداری در تلاش هستند که آموزش حسابداری دارای کیفیت بالاتری باشد. کار با نرم افزارهای حسابداری و انجام محاسبات مالی، باید با بهترین کیفیت انجام شود. بسیاری از شرکت ها در هنگام استخدام حسابدار، علاوه بر رزومه کاری از شما گواهینامه معتبر نیز درخواست می کنند. ممکن است این گواهی نامه مربوط به تحصیلات شما یا مدرک شما در آموزشگاه حسابداری باشد.
البته باید گفت این مورد را نمی توان به صورت قطعی جزء معایب شغل حسابداری دسته بندی کرد؛ زیرا داشتن مدرک معتبر دانشگاهی یا آموزشگاهی، می تواند در آینده شغلی شما در این رشته بسیار تاثیرگذار باشد. از این رو توصیه می شود که حتما در این راستا اقدام کنید.
5- نیاز به آپدیت بودن اطلاعات
طبیعتا در هر شغلی باید اطلاعات خود را همواره به روز نگه دارید؛ اما این موضوع در مورد حسابداری باید بیشتر از سایر مشاغل جدی گرفته شود. در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی، همه چیز روز به روز در حال تغییر است. حسابداری و نرم افزارهای مرتبط با آن نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین باید اطلاعات خود را در این زمینه به روز و آپدیت نگه دارید. این مورد نیز یکی از سختی ها و معایب شغل حسابداری است و باید به آن توجه شود.
بهتر است اخبار روز حسابداری را از طرق مختلف دنبال کنید تا همیشه اطلاعات به روزی در مورد آن داشته باشید. این کار به شما کمک می کند وظایف خود را با کیفیت بهتری ارائه دهید. باید به این نکته توجه کنید که به روز بودن گاهی موجب می شود که شما سختی کمتری در رابطه با شغل را تحمل کنید؛ زیرا تکنولوژی در راستای راحتی و سریع تر شدن کارها به روز می شود.
6- نیازمند به آموزش مداوم در زمینه حسابداری
باید در حوزه حسابداری و مشاغل این چنینی همواره اطلاعات خود را به روز نگه دارید. در کنار آن نیز باید آموزش حسابداری را به صورت مداوم در برنامه خود بگنجانید. تنها در این صورت است که می توانید در شغل خود موفق باشید و پله های ترقی را از این طریق طی کنید. بهتر است با توجه به حوزه ای که در آن فعال هستید، آموزش ببینید. نیاز به آموزش مداوم در این زمینه را می توان جزء معایب شغل حسابداری دسته بندی کرد. البته این مورد وجه مثبتی دارد و در راه پیشرفت در حرفه، کاربرد دارد. در واقع معایب شغل حسابداری را نمی توان بی چون و چرا جزء مشکلات این حرفه مطرح کرد.
درآمد شغل حسابداری جزو معایب آن است یا نه؟
یکی از شغل هایی که دارای بازار کار مناسبی است حسابداری است؛ اما آیا این شغل درآمد مناسبی دارد؟ میزان درآمد شغل حسابداری جزء معایب آن به شمار می آید؟ باید گفت که اگر شما به عنوان یک کارشناس در زمینه حسابداری مشغول به کار شوید، امکان ارتقاء شغلی را نیز دارید. از این رو نمی توان گفت که شما تا بازنشستگی در یک رده و مقام خواهید ماند. در نتیجه با ارتقاء سمت، درآمد شما نیز افزایش پیدا می کند. طبیعتا کسانی که تجربه ای در زمینه حسابداری ندارند و تازه کار هستند، ممکن است میزان درآمد خود را جزء معایب شغل حسابداری دسته بندی کنند.
کلام آخر
حسابداری به عنوان یک شغل پرطرفدار طبیعتا دارای معایبی نیز می باشد؛ اما به دلیل تورم و مشکلات اقتصادی حسابداری گزینه مناسبی برای ورود سریع تر به بازار کار است. شاید مشاغل دیگر دارای مزایای بیشتری نسبت به حسابداری باشند؛ اما دارای بازار کار مناسبی نیستند و شما بعد از پایان تحصیلات در این رشته ها اغلب بیکار خواهید ماند! به همین علت معایب شغل حسابداری نسبت به مزایای آن بسیار کمتر هستند و می توان از آن ها چشم پوشی کرد.
دیدگاهتان را بنویسید