مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور چگونه است؟
مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور باید مطابق با قانون مالیات های مستقیم پرداخت شود. در این رابطه مواردی مانند مالیات درآمد خارج از کشور، مالیات شرکت های خارجی در ایران، مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوق خارجی و ماده 107 قانون مالیات های مستقیم نیز ممکن است مطرح شوند. بر اساس قانون تمامی شرکت هایی که ثبت شده اند باید مالیات پرداخت کنند. عدم پرداخت به موقع مالیات نیز می تواند جرائم سنگینی در پی داشته باشد.
علاوه بر جریمه های مالیاتی برای شرکت هایی که مالیات خود را پرداخت نمی کنند، محدودیت هایی در نظر گرفته می شود. در ایران شرکت های زیادی وجود دارند که به صورت قانونی ثبت شده اند. برخی از این شرکت ها دارای شعباتی در خارج از کشور می باشند. بر طبق مقررات مالیاتی این شرکت ها نیز باید اظهارنامه مالیاتی تکمیل کنند و نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند.
در هر شرکت باید محاسبه مالیات توسط حسابداران انجام شود. در این راستا استفاده از نرم افزارهای حسابداری مانند نرم افزار سپیدار می تواند این روند را تسریع ببخشد. در خصوص محاسبه مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور نیز باید به همین شیوه عمل شود.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
روش پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور
در ماده 1 قانون مالیات های مستقیم ذکر شده است که هر شخص حقوقی (شرکت ایرانی) در صورت داشتن درآمد در ایران یا خارج از کشور، باید مالیات پرداخت کند. در ماده 2 همین قانون آمده است که موسسات دولتی مانند شهرداری، دهیاری و .. که بودجه آن ها از طریق دولت تامین می شود، مشمول پرداخت مالیات نیستند.
با توجه به این مورد در صورت داشتن کسب و کار در ایران یا فعالیت شعبات آن در خارج از کشور، بر اساس مقررات باید مالیات درآمد های حاصل از فعالیت های تجاری، صنعتی و خدماتی پرداخت شوند. شرکت باید حتما در اداره ثبت شرکت ها ثبت شده باشد تا فعالیت آن قانونی به شمار آید. مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور از این طریق قابل محاسبه است.
قوانین پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور
در قانون ماده های مختلفی در خصوص مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور آمده است. به عنوان مثال در ماده 105 قانون مالیات های مستقیم صراحتا ذکر شده است که مجموع درآمد هایی که اشخاص حقوقی در ایران یا خارج از کشور کسب می کنند بعد از کسر زیان ها و معافیت های قانونی مشمول مالیات با نرخ 25 درصد است. باید گفت که مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور بر اساس قانون مطابق با مالیات شرکت های داخل ایران باید محاسبه و پرداخت شود.
بر این اساس برای محاسبه بر اساس قوانین مالیاتی می توان از نرم افزار حسابداری شرکتی استفاده کرد. در این حالت باید در طی دوره مالی، هزینه و درآمد ها در اظهارنامه وارد شوند. اظهارنامه ها باید در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی تحویل داده شوند.
مالیات شرکت ها و موسسات مقیم خارج از ایران
در ماده 105 قانون مالیات های مستقیم یک تبصره وجود دارد که بر اساس آن شخصیت های حقوقی که خارجی هستند و یا موسساتی که مقیم خارج از ایران هستند از طریق بهره برداری، فعالیت های مستقیم، نمایندگی و …مشمول مالیات هستند. در این خصوص نمایندگان این موسسات در ایران نیز باید در خصوص درآمدهایی که تحصیل می کنند پاسخگو باشند و در نتیجه مانند اخذ مالیات شرکت هایی ایرانی خارج از کشور، باید مالیات پرداخت کنند.
با توجه به این مورد اگر شرکت در خارج از ایران نیز مقیم باشد و فعالیت های تجاری در ایران انجام دهد، باید نسبت به پرداخت مالیات اقدام کند. در محاسبه مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور، از نرم افزارهای حسابداری استفاده می شود. از این طریق در کوتاه ترین زمان ممکن امکان محاسبه مالیات این شرکت ها فراهم می شود. مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور نیز باید از این طریق محاسبه شود.
کسر مالیات پرداخت شده در خارج از کشور در ازای مالیات داخل کشور
در محاسبه مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور باید به مالیات های پرداخت شده به کشور خارجی نیز توجه شود. بر اساس قانونی شرکت های ایرانی مقیم ایران اگر در خارج از کشور درآمدی کسب کنند و مالیات آن را به کشور خارجی پرداخت کنند، باید آن را اظهارنامه، ترازنامه و … اعلام کنند. در این صورت مبلغ پرداختی این شرکت ها در خارج از کشور به تناسب کل درآمد مشمول مالیات می شود. هر کدام از این مبالغ کمتر باشند، از مالیات بر درآمد کسر می شوند.
با توجه به توضیحاتی که ذکر شد می توان گفت که مالیات پرداخت شده توسط شرکت در خارج از کشور در زمان محاسبه مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور در داخل کسر می شود. تنها در این صورت این شرایط امکان پذیر است که هزینه ها و در آمد ها در اظهارنامه مالیاتی به درستی درج شوند. گاهی عدم آشنایی با هزینه های قابل قبول مالیاتی موجب می شود که هزینه های اظهارنامه رد شوند و هزینه مالیاتی گزافی روی دست شرکت بماند. مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور باید از این طریق محاسبه شود.
روش پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور
شرکت های مختلف که در خارج از کشور فعالیت دارند باید ابتدا سال مالی خود را مشخص نمایند. سال مالی به صورت پیش فرض در ایران برای شرکت ها از اول فروردین ماه شروع و تا پایان اسفند ماه در نظر گرفته می شود. در صورتی که شرکت تازه تاسیس باشد، باید تاریخ تاسیس شرکت به عنوان شروع سال مالی در نظر گرفته شود.
تمامی درآمد ها و هزینه ها شرکت باید طی سال مالی ثبت شوند. بعد از رسیدگی به حساب ها باید اظهارنامه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داده شود. بعد از بررسی اظهارنامه توسط سازمان امور مالیاتی نتیجه ظرف مدت یک سال اعلام می شود. محاسبه مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور نیز به همین صورت انجام می شود.
کلام آخر
در این مطلب در مورد مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور مطالبی را ذکر کردیم. باید گفت مالیات این شرکت ها نیز مانند شرکت های داخلی باید محاسبه شود. به دلیل تفاوت ابتدای سال مالی، بر اساس کشوری که در آن فعالیت های تجاری انجام شده است ابتدای سال مالی مشخص می شود. در ایران ابتدای سال مالی از فروردین ماه می باشد و بر اساس آن مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور محاسبه می شود.
دیدگاهتان را بنویسید