حسابداری یا حسابرسی کدام بهتر است؟
حسابداری یا حسابرسی کدام یک از نظر آینده و بازار کار بهتر هستند؟ باید گفت که حسابداری و زیر مجموعه های آن مانند حسابرسی، از مشاغل پرطرفدار هستند. بسیاری از افراد در هنگام انتخاب رشته در دانشگاه، تنها به دلیل آینده شغلی بهتر، حسابداری را انتخاب می کنند.
اغلب افراد نیز تفاوت حسابداری با زیر مجموعه آن یعنی حسابرسی را نمی دانند! قبل از اینکه بدانیم کدام یک انتخاب بهتری هستند، باید به تفاوت این دو پی ببریم. در واقع با دانستن تعریف دقیق و مشخصی از هر کدام می توانیم این دو را بهتر تجزیه و تحلیل کنیم. در این مقاله سعی داریم اطلاعات مفیدی را در این مورد در اختیار شما قرار دهیم؛ پس با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند
تعریف دقیق حسابداری و حسابرسی
جالب است بدانید که حتی موتور جستجوگر گوگل نیز تفاوت حسابداری یا حسابرسی را نمی داند! در واقع اگر شما کلید واژه ای مانند «بازار کار حسابرسی» را جستجو کنید، گوگل از شما خواهد پرسید آیا منظور شما «بازار کار حسابداری» است؟ بنابراین این موضوع نشان می دهد که اطلاعات مفیدی در مورد این دو به صورت تفکیک شده در گوگل و سایت های مختلف نیز وجود ندارد. در این بخش ما تعاریف دقیق این دو را به صورت جداگانه، برای شما بازگو خواهیم کرد تا درک بهتری از آنها داشته باشید.
حسابداری چیست و به چه کسی حسابدار می گویند؟
حسابداری یک فرآیند کارآمد برای جمع آوری داده های مالی است که منجر به پردازش آنها به منظور ارائه گزارش می شود. این گزارشات و اطلاعات نهایی می تواند برای تصمیم گیری بهتر در زمینه امور مالی، به شرکت ها کمک کند. این فرآیند در طول سال باید به صورت مستمر ادامه داشته باشد. انواع متنوعی از حسابداری وجود دارد؛ اما به طور کلی، اصول اصلی آن همواره ثابت است.
در راستای انجام امور حسابداری، یک فرد باید تمامی رویدادهای مالی مربوط به شرکت را ثبت، تحلیل و بررسی کند که به او، حسابدار گفته می شود. وی باید وضعیت سودآوری را از این طریق بررسی کند و به کارفرما اطلاعات مالی را ارائه کند. اغلب از طریق نرم افزار حسابداری مانند نرم افزار سپیدار، این امور انجام می شوند. در صورتی که شخص در دوره های آموزش حسابداری شرکت کرده باشد، می تواند عملکرد بهتری در زمینه امور مالی داشته باشد.
همانطور که گفته شد رشته حسابداری یکی از رشته های پرطرفدار است؛ زیرا که بازار کار خوبی دارد. البته باید به این نکته توجه شود که این رشته بسیار سخت است و نیازمند دقت بالا می باشد. به دلیل اهمیت یادگیری استاندارد های حسابداری، انجام این کار نیاز به آموزش دارد. حسابداری در رده ی 5 شغل پر استخدام در سراسر دنیا شناخته شده است.
حسابرسی چیست؟
به فرآیندی که در آن اسناد و مدارک مالی از طریق تطبیق با گزارشات، بررسی شوند و صحت سنجی گردند، حسابرسی گفته می شود. در انتهای این فرآیند باید یک گزارش کامل از این بررسی به کارفرما ارائه شود. باید به این نکته توجه کنید که این کار تنها در انتهای دوره مالی انجام می شود و در طول دوره نیازی به بررسی گزارشات نیست. حسابرس در واقع کسی است که گزارشات ارائه شده توسط حسابدار را، کنترل و بررسی می کند. درواقع این دو با هم در ارتباط هستند اما از نظر مفهوم متفاوت اند.
تفاوت حسابداری و حسابرسی در چیست؟
با توجه به تعریف حسابداری و حسابرسی حتما تا حدودی متوجه تفاوت این دو شده اید. فرآیند اصلی انجام امور مالی در طی سال توسط حسابدار انجام می شود. شاید بتوان گفت شرکت در طول سال نیاز به یک حسابدار دارد تا به طور ثابت، بر امور مالی نظارت داشته باشد؛ اما یک شرکت تنها برای بررسی و کنترل گزارشات ارائه شده توسط حسابدار، به حسابرسی نیاز دارد. در نتیجه نیاز به بررسی گزارشات مالی در انتهای هر دوره مالی توسط حسابرس، وجود دارد. اینکه حسابداری یا حسابرسی کدام یک بهتر هستند را نیز با توجه به تعریف این دو متوجه خواهید شد.
بازار کار رشته حسابداری به چه صورت است؟
بدیهی است که با توجه به موارد ذکر شده، باید متوجه شده باشید که بازار کار رشته حسابداری بزرگتر از رشته حسابرسی به عنوان یکی از زیرمجموعه های آن، می باشد. امروزه افراد زیادی در دانشگاه ها در رشته حسابداری مشغول به تحصیل هستند. با این وجود باز هم جای نگرانی از بیکار ماندن این اشخاص در آینده وجود ندارد! زیرا که شرکت های بزرگ و کوچک در حال پیشرفت، به منظور انجام امور مالی خود نیاز به حسابدار دارند. در نتیجه به منظور بهره مندی از خدمات حسابداری، طبیعتا ناچار به استخدام حسابدار هستند. از این رو اگر در این رشته در حال تحصیل هستید، نباید هیچ گونه نگرانی بابت وجود شغل در بازار کار آن داشته باشید.
باید بدانید که حسابداری دارای زیرشاخه های متعددی است که هر کدام نیز می توانند بازار کار مخصوص به خود را داشته باشند. حسابداری صنعتی، بیمه، مالیاتی، دولتی، حسابداری بانک و … از جمله این زیر مجموعه ها هستند. افراد فارق التحصیل حسابداری می توانند به عنوان کارشناس در این رشته ها مشغول به کار شوند و مراحل پیشرفت و ارتقای شغلی را نیز در آینده طی کنند. انتخاب حسابداری یا حسابرسی هر کدام دارای مراحل متفاوتی است که باید از طریق دانشگاه طی شود.
بازار کار رشته حسابرسی
یکی از تخصص های ارزشمند که کمتر به آن توجه می شود، حسابرسی است. همانطور که گفته شد بازار کار حسابداری بسیار پررونق است؛ اما آیا بازار کار حسابرسی نیز به همین صورت است؟ حسابداری یا حسابرسی کدام یک انتخاب بهتری هستند؟ باید گفت که حسابرسی بازار کاری به گستردگی حسابداری ندارد. در واقع کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند، بهتر است مسلط به امور حسابداری نیز باشند. به همین دلیل افرادی که در این رشته تحصیل می کنند هم تسلط کافی به حسابداری دارند و هم به حسابرسی! از این رو یک پله از افرادی که تنها در رشته حسابداری تحصیل کرده اند، بالاتر هستند.
در صورتی که یک حسابدار بخواهد در سطوح مدیریتی فعالیت داشته باشد، باید دانشی در حد حسابرس داشته باشد. این موضوع نشان می دهد که حسابداران نیز می توانند با افزایش تخصص و تجربه خود، تا رتبه های بالاتر نیز ارتقاء پیدا کنند.
حسابداری یا حسابرسی کدام بهتر است؟
بعد از مطالعه این مقاله احتمالا از خود خواهید پرسید که حسابداری بهتر است یا حسابرسی؟ باید گفت که بازار کار هر دو رشته در وضعیت مناسبی قرار دارد و شما می توانید در هر کدام از این دو رشته، تحصیل کنید. طبیعتا با تحصیل در رشته حسابرسی می توانید بر حسابداری نیز تسلط پیدا کنید. حسابداری بازار کار بسیار گسترده ای دارد و به همین جهت فارق التحصیلان آن بیکار نخواهند ماند. باید به این نکته نیز توجه کنید که رشته حسابرسی نیز به صورت تخصصی تر، شرایط را برای پیشرفت افرادی که در این رشته تحصیل می کنند، فراهم می کند.
کلام آخر
حسابداری یا حسابرسی به عنوان یک رشته و زیر شاخه آن، می توانند در دانشگاه انتخاب شوند. همانطور که گفته شد از نظر بازار کار، این دو رشته تقریبا در یک رده قرار دارند. حسابداری دارای عمومیت بیشتری است و فرد به عنوان کارشناس در شرکت ها مشغول به کار خواهد شد. در صورتی که قصد دارید که در شغل خود پیشرفت کنید، بر حسابرسی نیز باید تسلط داشته باشید. به همین دلیل بسیاری از افراد از همان ابتدا در دانشگاه، رشته حسابرسی را برای تحصیل انتخاب می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید